Google Pixel 2 XL

Google har nyligen presenterat sina två nya flaggskepps mobiler och den större modellen av dessa är Google Pixel 2 XL som är tillverkad av LG. Den mindre modellen Google Pixel 2 har istället tillverkats av HTC och har en delvis annan design. I alla fall när det gäller fronten av mobilen.
Google Pixel 2 XL har den nya designen med en framsida som domineras av en stor display som går nästan ända ut till kanterna på telefonen. Denna display är en AMOLED display på 6 tum och har 1440×2880 pixlar så pixeltätheten blir hela 538 ppi (pixels per inch). Detta är en Always On Display som skyddas av Gorilla Glas 5.
Displayen är av hög kvalitet och har utmärkt skärpa och färgåtergivning.



Google Pixel 2 XL drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,3 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet landar på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av mobiltelefonen du väljer. Den saknar plats för ett minneskort men det behövs knappast något MicroSd kort med tanke på det stora inbyggda minnet.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger bra bilder vid de flesta tillfällen och håller helt klart topp standard.
Batteriet som är inbyggt är på 3520 mAh och stödjer snabbladdning.
Smartphonen saknar hörlursuttag vilket är en trend just nu däremot har den en IP67 Certifiering så telefonen kan vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
I övrigt har telefonen en USB Typ C port i underkanten och en bakre fingeravtryckläsare samt naturligtvis ett rent och färskt operstivsystem eftersom detta är Googles egna mobiltelefoner och det är de som äger operstivsystemet Android.
Google Pixel 2 XL kommer med Android 8.0 Oreo från start och det är en helt ny uppgradering som inte har nått ut till särskilt många mobiltelefoner ännu.
Google Pixel 2 XL har den senaste topp prestandan och funktionerna parat med en unibody konstruktion och har tyvärr ett högt pris. Den har en prislapp runt 849 dollar och det är förstås mycket pengar men när du köper en flaggskepps mobil behöver du inte kompromissa med specifikationerna. Det är den stora fördelen med att äga en toppmodell. De två föregångarna såldes aldrig officiellt här i landet och det är inte troligt att de nya modellerna kommer att göra det heller. Men det är klart att de går att beställa från utländska nätbutiker.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.