Honor 7X


Honor 7X är en budgetmobil i mellansegmentet med en mer premium unibody design och tillverkad av metall. På utsidan ser den ut som en flaggskepps mobil, faktiskt är det så att tillverkare har gjort en rejäl uppryckning just när det gäller designen av billigare mobiltelefoner.
Man ser ofta inte någon gigantiskt skillnad när det gäller byggkvalitet eller design längre även om materialvalet ibland kan skillja åt. För bara ett par år sedan kunde man se på mobiltelefoner ifall det var en billig modell eller inte men det har med tiden blivit betydligt svårare.
Honor 7X har en stor LCD display på 6 tum och denna display har 1080×2160 pixlar vilket är imponerande med tanke på vad telefonen kostar.
Honor är ett undermärke till Huawei och har som specialitet att ta fram billigare mobiltelefoner med bra prestanda och en fin design.
Under chassit sitter en åttakärnig HiSilicon Kirin 659 processor på 2,3 GHz. Den har ett Ram minne på 4 GB samt har ett internminne på 32, 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer att köpa. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Problem minneskapaciteten går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av operstivsystemet vilket är bra att vara medveten om. Helst ifall man skaffar en smartphone med ett litet inbyggt minne.



På baksidan sitter dubbla kameralinser och en fingeravtryckläsare, båda dessa är väldigt populära funktioner numera.
Den ena kameralinsen är på 16 Megapixlar och den andra är på 2 Megapixlar och de har autofokus och LED blixt. Det går bland annat att ta bilder med någonting i fokus men bakgrunden blir i oskärpa.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Dessa kameror ger bra bilder som duger för att läggas upp på sociala medier eller visa för bekanta men det är naturligtvis inte de allra bästa kamerorna där ute.
Honor 7X har ett inbyggt batteri på 3340 mAh och det är en godkänd storlek på batteriet även om det aldrig skadar med ett större batteri.
Mobiltelefonen komma med operstivsystemet Android 7.0 Nougat men med Huaweis skinn Emotion UI 5.1 som är ett hårt anpassat skinn.
Om du aldrig tidigare har ägt eller testat en mobiltelefon från Huawei är det därför bra om du känner på deras skinn innan du bestämmer dig för att skaffa en Honor 7X.
Luren är damm och vattentålig genom att den är IP67 Certifierad och det är förstås en fördel att ha en något tåligare smartphone.
Denna smartphone ger mer för pengarna men om den når Sverige kommer den på grund av den svenska momsen få ett högre pris än i till exempel hemlandet Kina.
Vi vet inte ännu ifall den här mobiltelefonen komma att säljas officiellt här i landet men vi får hoppas på det eftersom det är en bra all-round mobil med okej prestanda och fin design till ett överkomligt pris.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.