Maze Alpha


Maze Alpha är en av många okända kinesiska mobiltillverkare som säljer sina produkter till en billigare kostnad. Man får helt enkelt mer för pengarna.
Maze Alpha har en stor display som täcker en stor del av framsidan, runt kanterna sitter en ram av metall och baksidan av plast täcks av ett lager glas. I nedre delen av fronten sitter en fingeravtryckläsare.
Displayen är en display på 6 tum, med 1080×1920 pixlar och denna display täcker 83 procent av framsidan.
Displayen håller en hög kvalitet och har bra skärpa, färgåtergivning och betraktningsvinkel.

Likt många av sina kinesiska konkurrenter kommer Maze Alpha med en nästan helt ren version av operstivsystemet Android och det rör sig om den relativt färska uppdateringen Android 7.0 Nougat.
Ram minnet är på 4 GB samt internminnet är på 64 GB. Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Man kan välja ifall man vill ha dubbla Sim kort eller ett Sim kort och ett minneskort. Mobiltelefonen passar med andra ord utmärkt för dig som ofta reser mellan två olika länder och därför vill använda lokala Sim kort baserat på i vilket land du råkar befinna dig för tillfället. Det är förstås också bra för dig som vill använda samma smartphone både privat och i arbetet.
Telefonen har en åttakärnig Mediatek Helio P25 processor på 2,5 GHz och detta är en budget processor som klarar av lättare användning utan problem men kan få kämpa något när man spelar spel. Själva spelandet fungerar oftast okej men laddningstiden kan vara något längre än du är van med. Helst ifall din förra mobiltelefon var en toppmodell vilket Maze Alpha inte är.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh  och klarar upp till en och en halv dag på en laddning.
Maze Alpha har dubbla bakre kameror på 13 och 5 Megapixlar och den framåtriktade kameran är på 5 Megapixlar. De bakre kameralinserna har autofokus och dubbel LED blixt. Som vanligt med mobiltelefoner av den här typen får du ingen topp kvalitet när det gäller kameralinserna så räkna inte med några fantastiska bilder likt de betydligt dyrare flaggskepps mobilernas.
En regel att rätta sig efter är ju att just billigare mobiltelefon ju mer får du kompromissa med specifikationerna men mobiler som Maze Alpha get betydligt mer prestanda än du skulle ha fått för samma peng från mer kända tillverkare.
En Maze Alpha har ett pris runt 1800 kr och för de pengarna skulle du inte få like mycket Ram minne eller internminne om du skulle skaffa en lur i samma prisklass direkt från butik i Sverige.
Processorn är dock likvärdig andra telefoner i samma prisklass och den duger inte för dig som mest använder din mobiltelefon för att spela tekniskt avancerade spel eller utföra mer krävande arbetsuppgifter med din smartphone.
Denna smartphone är däremot en helt okej mobil i mellansegmentet som utan problem klarar av lättare användning som till exempel att surfa på nätet.
Telefonen som inte säljs här i landet går att beställa från utländska nätbutiker men det innebär att du inte kan känna på luren innan ett eventuellt köp. Den kommer inte heller ha svenska som språk alternativ när det gäller meny språket. Du behöver därmed klara dig med ett annat språk som till exempel engelska.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.