Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 26 oktober 2017

Monstermobil från Kina. Elephone S8


Elephone S8 är en riktig monstermobil från Kina. Monstermobil på så sätt att den har en stor display i ett mindre chassi och väldigt bra specifikationer med tanke på vad man betalar för den.
Designmässigt ser den ganska mycket ut som en dyrare mobiltelefon från Samsung men det är inte riktigt någon nackdel. En fin smartphone är fortfarande fin fast man har inspirerats av andra tillverkares produkter. Den ser ut som en Samsung men är ingen klon och kan således inte till exempel misstas för en Samsung Galaxy S8.
Elephone S8 är huvudsakligen konstruerad av blank plast (som tack och lov inte drar till sig fingeravtryck). Runt kanterna sitter en ram av aluminum och fronten täcks av en stor display.
I mobiltelefons underkant sitter en USB Typ C port.


Den har en sexkärnig Mediatek Helio X25 processor på 2 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB men den saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten du har från start måste räcka. Processorn är en topp processor från Mediatek så den är kraftfull och snabb och klarar av även krävande arbetsuppgifter utan problem.
Elephone S8 har en display på 6 tum och denna display har 2560×1440 pixlar och det rör sig om en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Displayen når nästan ända ut i kanterna i tre riktningar. Åt sidorna och uppåt. I den nedre delen under displayen sitter en fingeravtryckläsare.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Man har alltså helt struntat i den nu vanliga trenden med dubbla bakre kameralinser. Både den främre och bakre kameran kan ta riktigt bra bilder vid bra ljusförhållanden men får som vanligt kämpa i mörka omgivningar. Främst den bakre kameran är något långsam på att fokusera när man ska ta en bild.
Det är något som kan förbättras genom en uppdatering av systemet.
Telefonen har ett inbyggt batteri på hela 4000 mAh. Trots det stora batteriet räcker laddningen endast en dag och det beror mycket på den stora displayen och dess höga pixeltäthet.
Elephone S8 är 158 mm hög och 80 mm bred medans tjockleken ligger på 8 mm så det är en ganska stor smartphone även om den inte riktigt är gigantisk.
Min Motorola Moto X Force med en display storlek på 5,4 tum är lika bred och endast något kortare än Elephone S8 och den har åtminstone för mig en utmärkt storlek.
Den här mobiltelefonen går att beställa från utländska nätbutiker som exempelvis Gearbest för 1904 kr och det är förstås ett fantastiskt billigt pris med tanke på vad du får för pengarna.
Ett riktigt pris kan bli något högre på grund av importavgifter men Gearbest bjuder på frakten. Telefonen kommer fortfarande ha ett överkomligt pris efter eventuella avgifter.
Tänk bara på vilka specifikationer du skulle få för de pengarna ifall du skulle skaffa en mobiltelefon från en butik i Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar