Sony Xperia X


Sony Xperia X hade när den släpptes till försäljning i Maj 2016 i det närmaste toppmodell pris utan att ha topp prestanda så den var inte värd pengarna. Men nu när du kan hitta en för runt 2500 kr är läget annorlunda.
Sony Xperia X har den vanliga rektangulära Sony designen men med avrundade hörn och kanter. Baksidan är helt plan och tillverkad av metall till skillnad från den billigare Sony Xperia XA som är tillverkad av plast. Dessa två mobiltelefoner är annars oerhört lika när det gäller designen.
Den har en fingeravtryckläsare på högra långsidans kant. För övrigt samma sida som
Volymknappen och kamera knappen.
Sony Xperia X har en LCD display på 5 tum med 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 441 ppi (pixels per inch).



Telefonen har en sexkärnig Snapdragon 659 processor på 1,8 GHz samt ett Ram minne på 3 GB. Det finns två olika varianter när det gäller det inbyggda minnet. Den ena har ett internminne på 32 GB och den andra har ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och den bakre kameran är på 23 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 2620 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0.
Sony Xperia X kommer med Android 6.0.1 Marshmallow men är uppgraderbar till Android 7.1.1 Nougat och är planerad att få Android 8.0 Oreo vilket naturligtvis är bra. Det är alltid bra att ha en så färsk version av operstivsystemet som möjligt.
Sony är duktiga på att ta fram utmärkta mobiltelefoner med en bra konstruktion och bra funktioner. Tråkigt nog säljer deras mobiltelefoner  inte så bra som de borde och få ser en Sony mobiltelefon som sitt första val och det är förstås synd.
Marknaden domineras av Apple och Samsung och det är inte riktigt bra när det är på det sättet. Det är mer spännande med ett mer varierat utbud. Jag personligen föredrar lite mer unika och ovanliga smartphones.
Till skillnad från många av årets modeller har den en vanlig MicroUSB port istället för den mer moderna USB Typ C porten.
Sony Xperia X är en bra all-round mobil men utan topp specifikationer och det bör man vara medveten om. Detta är dock inte någon långsam och svag smartphone utan den klarar lätt av vanligt användande.
På grund av den lilla displayen passar den inte riktigt som multimedia enhet, för det krävs en display på minst 5,5 tum.
Den här mobilen duger däremot för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt. Det går även att spela spel men du bör kanske undvika de mest krävande spelen.
Om den här mobiltelefonen är ett bra val avgörs som vanligt av vilka behov du har när det gäller din smartphone.
Sony Xperia X har numera ett överkomligt pris och kan vara ett utmärkt alternativ för dig som inte vill spendera så mycket pengar på din mobiltelefon.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.