Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 14 november 2017

Blackberry DTEK 60


Blackberry DTEK 60 är en snabb, kapabel smartphone med fokus på produktivitet och mobil säkerhet. När du skaffar en mobil från Blackberry får du en av världens allra säkraste mobiltelefoner för Blackberry kan det där med mobil säkerhet.
  medans baksidan består av härdad plast som täckts av ett lager glas. Här finner du Blackberrys logga, en bakre fingeravtryckläsare samt kameralinsen som sticker ut något från chassit.
Fingeravtryckläsaren däremot ligger helt plant mot chassit och kan därmed ibland bli svår att hitta med fingret. Det hade varit bättre ifall den var lite nedsänkt i bakstycket eller ifall det fanns en uppstickande ring runt knappen så att den blev lättare att hitta.
Telefonen har en USB Typ C port i underkanten men den är inte centrerad utan sitter på höger sida av underkanten.Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar så pixeltätheten landar därmed på otroliga 534 ppi.
Blackberry DTEK 60 har en åttakärnig Snapdragon 820 processor under chassit och ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 32 GB och det finns inga fler varianter med mer internminne så man får hålla till godo med den minnesmängd man har. Minneskapaciteten går visserligen att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB men det hjälper inte riktigt fullt ut eftersom du inte kan spara appar eller uppdateringar av applikationer och systemet på ett minneskort.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Dessa två kameror är bra och kan ge Fina bilder vid bra ljusförhållanden men det finns ingen optisk bildstabilisator så du behöver vara stadig på handen när du tänker ta bilder.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Batteriets storlek är godkänt med tanke på mobiltelefonens skärmstorlek och specifikationer även om det naturligtvis inte hade skadat ifall det hade varit ändå större.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Nougat och det börjar nu bli en gammal version av systemet så det är förstås inte riktigt bra. Ett operstivsystem bör vara så färskt som möjligt eftersom man då har de senaste funktionerna och förbättringarna som gör att telefonen fungerar bättre och blir extra rolig att använda.
Blackberry har ett system som nästan är helt rent de har laggt upp sitt egna ganska lätta skin som ett lager över Android.
Bland förinstallerade applikationer finns BBM ( Blackberrys meddelande app), DTEK ( Blackberrys säkerhets applikation) samt Blackberry HUB. Detta sistnämnda är en app som samlar alla dina meddelanden på ett ställe så att du ska slippa läsa text meddelanden, mail och så vidare på olika platser i din smartphone.
Blackberry DTEK 60 är ett utmärkt arbetsverktyg men kan även fungerar som en all-round telefon. När du köper en får du en mer ovanlig mobiltelefon som drar till sig intresse.
En Blackberry DTEK 60 har en prislapp runt 5600 kr och går att beställa från en del svenska nätbutiker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar