Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 20 november 2017

Den bästa mobiltelefonen för dig.


Att välja den bästa mobiltelefonen att köpa är svårare än någonsin tidigare. Det beror inte endast på att den stora massan av smartphones bara blir bättre och bättre utan också för att toppmodellerna bara blir dyrare och dyrare. Prislappen ligger inte inom allas budget och det finns gott om mobiltelefoner där ute som man kan köpa för betydligt mindre pengar.
Tyvärr är det oftast flaggskepps mobilerna som får den mesta uppmärksamheten både från media och konsumenterna.
De allra flesta känner mer till de dyrare modellerna och tittar därför uteslutande på någon av dessa som vårt första val.
Helt enkelt på grund av att vi inte vet bättre och därför riktar vi blicken mot de dyra toppmodeller som marknadsföringen har mest fokus på och därmed missar de telefoner som passar oss bäst.
Om du tänker skaffa en flaggskepps mobil är det ju bra om du får ut det mesta möjliga av prestandan och funktionerna. En sådan smartphone passar dig som använder din smartphone ofta och mycket under dagarna och som använder den till precis allt. Dessa högkvalitativa mobiltelefoner är för personer som bara måste äga den absolut senaste tekniken och som är väldigt intresserad av multimedia.


Sedan finns också mobiltelefonerna som ligger precis under flaggskepps mobilerna nämligen budgetmobiler i övre mellansegmentet som alltså erbjuder nästan samma design, prestanda och funktioner men inte fullt ut har den bästa eller senaste tekniken eller prestandan. Man får däremot fortfarande alla grundfunktioner som en stark processor, kamera och programvara för att inte tala om likvärdig design och byggkvalitet. Och detta till ett något billigare pris.
Steget under dessa ligger budgetmobiler i mellansegmentet som erbjuder bra prestanda men till ett ändå billigare pris. Man måste inte beställa en toppmodell för att få en utmärkt all-round mobil.
De processorer som är vanliga i detta segment ger tillräckligt med kraft för att surfa på nätet och till och med spela spel. Många konsumenter använder mest sin smartphone för att kolla mailen, surfa lite på nätet och titta på YouTube och för det behöver man inte en dyr flaggskepps mobil.
För dig som vill spara ändå mer pengar existerar budgetmobiler och till och med lågbudgetmobiler. De sistnämnda duger endast för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal eller skicka något enstaka sms. Lågbudgetmobiler har naturligtvis inte kraftfulla processorer, fantastiska kameralinser eller något stort inbyggt minne.
I rena budgetmobiler finner du absolut inte den senaste tekniken eller funktionerna men tack vare den ständigt förbättrade tekniken har de ofta okej kameror och prestanda som duger för lättare användning.
Jag försöker i min blogg framföra åsikten att det är du som användare som bäst kan avgöra vilken typ av mobiltelefon som passar just dig allra bäst. Man måste inte beställa eller köpa en dyr toppmodell om man inte har det behovet. Tar du sällan bilder med din smartphone behöver du inte den bästa kameratekniken och om du inte spelar tekniskt avancerade spel behöver du inte den kraftfullaste processorn.
Fundera igenom vilka specifikationer och funktioner du kan tänkas behöva och välj din nästa mobiltelefon efter det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar