Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 29 november 2017

Honor V10


Flaggskepps mobilen Honor V10 har presenterats i Kina och den har allt en riktig toppmodell bör ha när det gäller specifikationerna, funktionerna och designen.
Den Europeiska presentation kommer ske i London den 5 December så om telefonen kommer att släppas till försäljning i Sverige och ett eventuellt svenskt pris kommer då avslöjas.
Fronten och baksidan täcks av ett lager glas över ett chassi av plast. Kanterna runt mobilen består av aluminum.
Den här mobiltelefonen har med andra ord samma kombination av material som majoriteten av toppmodellerna har numera.
Eftersom detta är en flaggskepps mobil har den naturligtvis en fingeravtryckläsare ( som sitter på framsidan under displayen) och en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.


Honor V10 har en stor LCD display på 6 tum och denna display har 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 403 ppi (pixels per inch).
Den drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz samt har ett Ram minne på 6 GB. Det finns även en modell av telefonen som istället har ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 64 eller hela 128 GB dessutom finns det plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Det råder alltså knappast någon platsbrist i denna smartphone och det är förstås en stor fördel.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 16 och 20 Megapixlar och de har autofokus och LED blixt men saknar optisk bildstabilisator.
Det inbyggda batteriet är på 3750 mAh och stödjer snabbladdning så telefonen kan ladda 58 procent fullt på 30 minuter.
Honor V10 kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo men med tillverkarens egna skinn Emotion UI. Detta är ett hårt anpassat skinn så jag brukar rekomendera att man försöker att testa systemet lite innan man beställer sin nya telefon. Man kan exempelvis besöka någon fysisk butik som säljer smartphones och där tests luren ett par minuter. Eller du kanske har en kompis som råkar äga en nyare mobiltelefon från Huawei?
Huawei och deras undermärke Honor är ganska populära här i landet och det är inte underligt för de tillverkar bra mobiltelefoner och ofta till ett mer överkomligt pris. Till exempel Honor 8 blev en riktig storsäljare just på grund av topp prestanda och en fin design samtidigt som mobilen blev marknadsförd på ett bra sätt.
Det finns många smartphones som erbjuder mycket för pengarna men de marknadsförs sällan och det medför att den stora massan aldrig känner till att de existerar.
Det är bland annat därför den här bloggen existerar. För att informera om era valmöjligheter när ni funderar på att skaffa en ny mobiltelefon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar