Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 13 november 2017

iPhone SEOm du vill äga en lite nyare modell av iPhone men inte kan spendera så mycket pengar är iPhone SE från 2016 ett utmärkt alternativ. iPhone SE må vara en smartphone med en återanvänd tre år gammal design men invändigt har den förbättrade specifikationer. Telefonen ser och känns nästan identisk med iPhone 5 och iPhone 5s. Den kompakta storleken och den kraftfulla hårdvaran uppskattas av många konsumenter som vill ha en smartphone med enhandsfattning men gör mobiltelefonen mindre lämplig för multimedia.
Hörnen är avrundade men kanterna, fronten och baksidan är helt plana. Baksidan består av en borstad metall och hela mobiltelefonen känns både välkonstruerad och lyxig. I fronten under displayen sitter en rund fingeravtryckläsare av hög kvalitet men den är inte fullt så kvick som de som sitter i årets flaggskepps mobiler från Apple.
Eftersom telefonen har exakt samma chassi som de tidigare iPhone modellerna passar även mobilfodral framtagna till iPhone 5 och iPhone 5s även den här modellen så det finns ett överflöd att välja bland.


Den största nackdelen med den här mobiltelefonen är att den har en så liten display att det blir svårt att skriva sms den är inte heller perfekt för multimedia konsumtion på grund av detta.
iPhone SE har en LCD display på endast 4 tum och denna display har låga 640×1136 pixlar. Tack vare skärmens litenhet landar pixeltätheten på fullt godkända 326 ppi.
Processorn som för övrigt är samma som sitter i iPhone 6s och det medför att telefonen arbetar på mycket snabbt och effektivt. Processorn är en dubbelkärnig egentillverkad Apple A9 processor på 1,84 GHz och den har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16, 32, 64 eller hela 128 GB. Mobilen saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Välj inte varianten med minst inbyggt minne om du gör mer än att ringa och surfa eftersom ett så litet internminne fylls på oerhört fort.
Det inbyggda batteriet är på 1624 mAh och stödjer varken snabbladdning eller trådlös laddning, funktioner som har funnits länge i mobiltelefoner med Android som system.
Den främre kameran är på 1,2 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den bakre kameran är samma som sitter i den betydligt dyrare iPhone 6s och det är en väldigt bra kameralins som ger fantastiska bilder med utmärkt skärpa och färgåtergivning.
Det operstivsystem som sitter i mobilen från start är iOS 9.3.2 men är uppgraderbart till iOS 11.1.
En iPhone SE med ett inbyggt minne på 32 GB har ett pris runt 3200 kr och det är förstås ett överkomligt pris som medför att fler får möjligheten att prova på en iPhone för första gången. Det lägre priset har möjligjorts tack vare den återanvända designen då det helt enkelt blir billigare på grund av att kostnaden för att designa en helt ny smartphone försvinner nästan helt.
iPhones har alltid svagare prestanda och saknar många funktioner som toppmodeller med Android som operstivsystem har haft i många år. Men eftersom iOS är ett exlusivt operstivsystem för iPhone kan det bli oerhört anpassat för telefonerna så att de klarar sig bra trots att specifikationerna är svagare.
Android som är ett öppet system behöver passa många olika tillverkare och kräver helt enkelt mer kraft för att fungera på ett tillfredställande sätt.
iPhone brukar av många anses ha ett mindre anpassningsbart system, du kan till exempel inte ändra ikoner eller byta launcher ifall du skulle vilja det.
iPhone SE är ett bra alternativ för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt. Den orkar med avancerade spel men den lilla displayen försämrar spelupplevelsen och att titta på streamad film blir inte heller särskilt njutningsfullt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar