Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 28 november 2017

LG Q6


LG Q6 som är en mini variant av flaggskepps mobilen LG G6 har en lägre prisklass och har alltså svagare prestanda.
LG Q6 är en ganska imponerande budgetmobil i mellansegmentet med den nu populära designen med en display som täcker större delen av fronten. Om du vill ha en något billigare mobil med den typen av design är LG Q6 ett av de bättre om inte bästa alternativet. Den här mobiltelefonen har släppts officiellt här i Sverige till skillnad från Kinesiska alternativ med en liknande design.
Baksidan består av endast plast istället för plast täckt av ett lager glas som hos den dyrare LG G6. Kanterna runt mobilen består av aluminum. Telefonen ligger skönt i handen och har en bra konstruktion.
Tråkigt nog saknar den här mobiltelefonen helt fingeravtryckläsare, något som en del andra lite billigare mobiler faktiskt har.


Den har en LCD display på 5,5 tum med 2160×1080 pixlar. Displayen är skarp och har en bra betraktningsvinkel men färgerna kan ibland kännas utvattnade.
LG Q6 har en ensam bakre kameralins på 13 Megapixlar och den har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på endast 5 Megapixlar.
Dessa kameror håller som förväntas inte topp kvalitet men de kan ta helt okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 435 processor på 1,4 GHz under skalet samt ett Ram minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB på vilket du kan spara bilder, musik, dokument eller videos.
Det innbyggda batteriet är på 3000 mAh och det är en tillräckligt stor batteristorlek för att du ska klara en dag på en laddning. Det är klart att detta påverkas väldigt mycket av hur mycket du använder din mobiltelefon under dagen. Jag baserar mig på en person som huvudsakligen använder sin smartphone för att ringa samtal, skicka sms och surfa någon gång ibland under dagen.
LG Q6 är en utmärkt basmobil som klarar av lättare användning utan problem men ifall du brukar använda din mobiltelefon också för att spela tekniskt avancerade spel passar inte den här mobiltelefonen dig. Processorn är helt enkelt för svag för sådant och klarar inte riktigt av det på ett tillfredställande sätt.
LG Q6 kommer med Android 7.1.1 Nougat och det är okej men det hade naturligtvis varit bättre om den hade släppts med operstivsystemet Android 8.0 Oreio.
LG Q6 har ett pris runt 2700 kr och det är ett godkänt pris med tanke på vad du får för dina pengar.
Men du får ju en budgetmobil i mellansegmentet och det är precis det du betalar för så om du vill ha något mer kraftfullt behöver du lägga till minst en tusenlapp till.
Du kan till och med få en Sony Xperia XA1 som på många punkter är en bättre smartphone för bara ett par hundralappar mer. Denna saknar däremot en display som går långt ut i kanterna i alla riktningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar