Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 22 november 2017

OnePlus 5T vs OnePlus 5.


OnePlus 5T, den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus senaste flaggskepps mobil som presenterades helt nyligen. Den har specifikationer i toppklass och en agresiv prissättning.
OnePlus 5T har invändigt i stort sett samma specifikationer som sin föregångare. Den mest tydliga förändringen har skett på utsidan och då främst i fronten där mobiltelefonen nu har en större display som nu når nästan ända ut i kanterna. Detta har medför att fingeravtryckläsare på grund av platsbrist har flyttats till baksidan av telefonen. OnePlus 5 har sin fingeravtryckläsare på framsidan, under displayen.
I övrigt ser dessa smartphones oerhört lika ut. De är båda tillverkade av metall och har avrundade hörn och kanter.
OnePlus 5T kommer endast i färgen Midnight Black Gray men OnePlus 5 kommer i färgerna Midnight Black, Slate Gray eller Soft Gold.
På botten av telefonerna finner du en USB Typ C port och ett hörlursuttag.Båda modellerna har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på GHz samt ett Ram minne på 6 eller 8 GB. Internminnet är på 64 eller hela 128 GB och båda saknar plats för ett minneskort.
Batteriet har samma storlek på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Dash Charge vilket är tillverkarens egna, oerhört snabba system för snabbladdning. Värt att känna till är att endast snabbladdare från OnePlus själva fungerar. Du kan alltså inte köpa en extra snabbladdare från någon annan.
När det gäller programvaran har OnePlus 5 och OnePlus 5T Oxygen OS baserat på Android 7.1.1 Nougat. Den nyare mobiltelefonen kommer med andra ord inte med det färskare Android 8.0 Oreo.
OnePlus 5 har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
OnePlus 5T däremot har en AMOLED display på 6 tum och med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
OnePlus 5T kan låsas upp med hjälp av en fingeravtryckläsare och kan också låsas upp med Face Unlock som är en funktion som låser upp mobilen bara genom att du tittar på den. Detta görs via den främre kameralinsen på 16 Megapixlar som programeras att känna igen ditt ansikte.
Den sistnämnda funktioner saknar OnePlus 5.
Det har skett en liten förändring när det gäller de dubbla bakre kamerorna. De båda olika lurarna har en kameralins på 16 Megapixlar och en på 20 Megapixlar men den nya mobiltelefonen har ett annat upplägg eftersom den ena linsen endast har som uppgift att förbättra bilder tagna i mörka omgivningar. OnePlus 5T har EIS, autofokus och dubbel LED blixt medans OnePlus 5 har EIS, autofokus, optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Oavsett vilken av dessa smartphones du väljer gör du ett bra val eftersom de har en ellegant, lyxig unibody design och topp prestanda till ett billigare pris än hos många av de mer kända konkurrenternas toppmodeller. Om du mot förmodan redan äger en OnePlus 5 rekomenderar jag inte att du köper en OnePlus 5T på grund av att den har nästan identiska specifikationer och en liknande design. För dig är det bättre att vänta på OnePlus 6 när den släpps om ett halvår.
Om du däremot inte redan äger en OnePlus 5 är det bättre att välja den färskare modellen OnePlus 5T som ju har en mer modern design med en stor display som dominerar hela fronten.
OnePlus är väldigt bra på att ta fram mobiltelefoner som är riktiga kraftmonster och som har ett relativt rent operstivsystem men med ett mycket anpassningsbart skinn.
Tråkigt nog är tillverkaren OnePlus fortfarande nästan helt okända här i Sverige och det medför att de inte säljer så många telefoner här. Det faktum att de är en tillverkare från Kina innebär att konsumenter inte riktigt vågar lita på dem då det ofta anses att kinesiska produkter har en dålig kvalitet. Det är dock inte alltid så och OnePlus är en av de kinesiska företag som faktiskt håller otroligt hög kvalitet på sina produkter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar