Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 17 november 2017

OnePlus 5T


OnePlus 5T har presenterats och det är en uppgradering av OnePlus 5 som lanserades för fem månader sedan.
Som vanligt med OnePlus mobiltelefoner erbjuder de väldigt mycket prestanda för pengarna.
OnePlus 5T har behållit en stor del av designen från föregångaren men den stora förändringen är displayen som nu dominerar fronten precis som trenden bland flaggskepps mobilerna är numera.
Designen med en display som når långt ut i telefonens kanter och därmed ger en mer kompakt design trots att skärmen ofta är rätt så stor medför att telefonen bara är något större än den föregående mobiltelefonen fast den har en större display.
OnePlus 5T är konstruerad av metall och har avrundade hörn och kanter och även baksidan är lätt avrundad så telefonen ligger skönt i handen.OnePlus 5T har en AMOLED display på 6 tum och denna display har 1080×2160 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 401 ppi (pixels per inch). En sådan här storlek på displayen gör film tittande och spelande till en ren njutning. Det är därför jag själv föredrar mobiltelefoner med större displayer.
Den här mobiltelefonen har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz och det rör sig om en processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler. Detta är alltså en kraftfull och snabb processor som klarar av det mesta utan problem.
Ram minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB men det finns en lite dyrare modell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Minneskapaciteten går inte att utöka med ett MicroSd kort så det inbyggda minnet som sitter i mobilen från start är det man måste klara sig med.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Dash Charge som är OnePlus egna system för snabbladdning.
Fingeravtryckläsaren har flyttats till baksidan på grund av att den inte längre får plats i framsidans underdel.
OnePlus var tidiga med en USB Typ C port och naturligtvis har också denna smartphone en sådan.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och de dubbla kameralinserna på baksidan är på 20 Megapixlar och 16 Megapixlar. De har EIS, autofokus och dubbel LED blixt.
Kameralinsen på 20 Megapixlar används för att ge bättre bilder när man vistas i dåligt belysta miljöer.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat men med tillverkarens egna skinn Oxygen OS 4.7 som är ett lätt skinn men som gör systemet mycket anpassningsbart. Det finns många möjligheter till att ställa in allt efter din personliga smak. Du till exempel om du vill välja att låsa upp mobiltelefonens skärm med ansiktsigenkänning likt de senaste iPhone och Samsungs toppmodeller.
Jag har följt OnePlus ända sedan starten och de har alltid varit duktiga på att ta fram prisvärda mobiltelefoner som är nästan likvärdiga de allra senaste toppmodellerna men till ett billigare pris.
Tyvärr känner den stora allmänheten inte till företaget i någon större utsträckning även om de har lyckats att nå ut betydligt bättre än vissa andra nya tillverkare.
OnePlus 5T har en prislapp från 4999 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar