Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 15 november 2017

OPPO R11s

OPPO R11s är en intressant smartphone och den är mest intressant på grund av att OPPO och OnePlus tillhör samma koncern och alla mobiltelefoner från OnePlus har haft en liknande design som vissa av denna tillverkares mobiltelefoner.
Det är helt enkelt ungefär så här kommande OnePlus 5T kommer att se ut.
På framsidan sitter en stor display som går från kant till kant så att nästan hela fronten består av displayen.
Chassit består av aluminum och på baksidan sitter två kameralinser samt en fingeravtryckläsare.
Kanterna och hörnen är avrundade vilket medför att telefonen känns skön att hålla i handen och det är förstås en fördel.
OPPO R11s släpptes till försäljning i Kina i November 2017 och har ett pris runt dollar. För de pengarna får du en budgetmobil i övre mellansegmentet.


OPPO R11s har en AMOLED display på 6 tum och denna display har 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi (pixels per inch). En stor display ger fördelen av att telefonen då passar bra som multimedia enhet. Det blir så mycket trevligare att titta på streamad film från till exempel Netflix och om du spelar spel eller brukar använda din mobiltelefon för att skriva dokument blir detta naturligtvis lättare.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och du har till och med möjlighet att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Like många av årets flaggskepps mobiler har den här mobiltelefonen dubbla bakre kameror. Den ena är på 20 Megapixlar och den andra är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar.
Däremot har den inte USB Typ C port utan har istället den äldre microUSB porten.
Det inbyggda batteriet är på 3200 mAh och stödjer snabbladdning.
Operstivsystemet som sitter i mobilen är Android 7.1.1 Nougat som är en relativt färsk version men det är inte den allra senaste uppdateringen av systemet vilket är Android 8.0 Oreo.
OPPO R11s är en utmärkt all-round mobil med prestanda som ligger något under toppmodellerna men om du inte brukar använda din smartphone för att spela tekniskt avancerade spel duger den lika bra som en flaggskepps mobil. Det är inte alltid nödvändigt att äga en smartphone med den mest kraftfulla prestandan och de senaste funktionerna. Det är hur du använder din mobiltelefon som avgör vilken mobil som passar dig bäst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar