Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 2 november 2017

Razer Phone


Razer Phone är en nyligen presenterad flaggskepps mobil med fokus på mobil spelande.
Mobiltelefonen har en rektangulär design med plan front och baksida och plana kanter. Man kan på lite håll missta Razer Phone för att vara en smartphone tillverkad av Sony. Denna telefon är konstruerad av metall.
En fingeravtryckläsare sitter placerad på högra långsidans kant precis som hos Sony's toppmodeller.
I telefonen finns Dolby Atmos ljudförstärkare och stereo högtalare sitter i övre och undre delen av mobilen så ljudet riktas mot dig. Den har även en 24 bitars DAC. Detta ger ett fantastiskt bra ljud till och med på högre volymer.


Mobiltelefonen har samma åttakärniga Snapdragon 835 processor som sitter i de flesta av årets flaggskepps mobiler.
Ram minnet är på 8 GB och internminnet är på 64 GB och det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Ett inbyggt minne på 64 GB är fullt tillräckligt för en vanlig smartphone men inte riktigt för en telefon som är tänkt att vara den ultimata spelmaskinen. Det ska ju finnas plats för att tanka ned en mängd spel från Play Store utan att fylla upp mobilen och det blir inte riktigt möjligt med det utrymme som finns.
Den har en LCD display på 5,7 tum med 2560×1440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 514 ppi.
Razer Phone blir den första mobiltelefonen som har en display som uppdateras 120 gånger per sekund, likt en avancerad data skärm. Detta för att höja spelupplevelsen.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 4+.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 12 Megapixlar och har 2×optisk zoom, autofokus och dubbel LED blixt. Kamerorna ger okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat men tillverkaren har planerat att uppdatera systemet till Android 8.0 Oreo.
Att ha en så färsk version av systemet som möjligt är förstås alltid en fördel och det är som sagt något Razer Phone kommer att få.
Operstivsystemet har Nova launchers skinn eftersom tillverkaren inte har ett eget sådant.
Razer är ny på att tillverka smartphones så Razer Phone är deras första produkt.
Framtiden får utvisa hur pass bra telefonen kommer att sälja. En ny tillverkare behöver satsa mycket på att få ut information om sin produkt. Det är oerhört viktigt att folk hör talas om mobiltelefonen och det gäller att nå ut på ett rätt sätt.
Vi har till exempel Essential PH-1 som även den är en mobiltelefon från en ny tillverkare och den har helt misslyckats med att få konsumenter att veta att telefonen existerar. Försäljnings siffrorna har tyvärr blivit därefter. Det vore synd om Razer Phone går samma öde till mötes.
Prislappen är inte riktigt känd ännu men gissningsvis bör den åtminstone hamna runt 6000 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar