Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 8 november 2017

Samsung Galaxy A5 (2017)


Samsung Galaxy A5 (2017) är en budgetmobil i övre mellansegmentet som har en fin design och tillräckligt med prestanda för de allra flesta konsumenter. Den ser ut som en dyrare flaggskepps mobil men är inte riktigt det invändigt.
A5 är precis som modet är nu tillverkad av en kombination av plast, metall och glas. Fronten och baksidan täcks av ett lager glas men under lagret av glas finns plast och runt lurens kanter sitter en ram av aluminum. Kanterna av metall har samma färg som telefonen i övrigt. Kanterna och hörnen är avrundade vilket ger en skön känsla när den vilar i din hand.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5,2 tum och har 1080×1920 pixlar. Displayen har funktionen Always On och under displayen sitter en fingeravtryckläsare. I mobilen underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar hos mobiltelefoner. Samsung Galaxy A5 är till och med IP 68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är förstås en fördel att luren har så hög standard när det gäller funktioner.
Den drivs av en åttakärnig Exynos 7880 processor på 1,9 GHz och det är förstås en budget processor som klarar av lättare användning utan problem men kan få kämpa vid mer krävande arbetsuppgifter som till exempel när du spelar tekniskt avancerade spel.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Galaxy A5 är den tredje mobiltelefonen som har samma namn och det kan lätt bli en aning förvirrande för oss konsumenter. Du måste hela tiden ha koll på vilket år telefonen är tillverkad. Dels riskerar du att beställa fel mobil och när du väl har fått hem din mobiltelefon och vill köpa ett mobilfodral riskerar du att beställa en som inte passar just din modell.Samsung Galaxy A5 ger tyvärr inte fullt lika mycket prestanda för pengarna som en del andra mobiltelefoner i samma prisklass så om du är ute efter en sådan är inte den här mobiltelefonen det bästa alternativet. Däremot är den helt klart en utmärkt all-round mobil med helt okej specifikationer och många användbara funktioner. Många av dessa har den ärvt av flaggskepps mobilen Samsung Galaxy S7.
Både den främre kameran och den bakre kameran är på 16 Megapixlar men den bakre huvudkameran har autofokus och LED blixt. Optisk bildstabilisator saknas tråkigt nog så det gäller att du är stadig på handen när du tänker ta bilder. Detta är trots allt en budgetmobil och sådana har aldrig de allra bästa kamerorna men de kan ta bilder som duger.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Den version denna smartphone kommer med är Android 6.0.1 Marshmallow men är uppgraderbar till Android 7.0 Nougat.
Samsung är riktigt dåliga på att släppa uppgraderingar till sina billigare modeller och det är något man bör vara medveten om. Förvänta dig alltså inte någon uppgradering till Android 8.0 Oreo i första taget.
En Samsung Galaxy A5 har numera ett pris runt 3600 kr och det är ett bra pris med tanke på vad du får för dina pengar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar