Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 16 november 2017

Tips och tricks: Gratis smartphone.


Jag ska här informera om något som långt ifrån alla känner till. Nämligen att de flesta mobiloperatörer ger bort "gratis" mobiltelefoner till sina kunder men under vissa förutsättningar. Om du binder upp dig på ditt abonnemang i två år och inte har beställt en smartphone som du avbetalar via ditt mobilabonnemang brukar operatören kontakta dig ( vanligtvis när bindningstiden börjar ta slut) och fråga ifall du vill ha en " gratis" mobiltelefon.
Naturligtvis fār du inte någon av årets flaggskepps mobiler och du får inte heller särskilt många alternativ men om du inte har allt för höga krav på din smartphone kan det bli något positivt.
En nackdel är att du inte under de två åren längre kan beställa en smartphone med avbetalning hos din operatör.  Den telefon som de erbjuder dig måste du leva med under den perioden.
Man kan vanligtvis inte heller ha det allra billigaste mobilabonnemanget utan det behöver ligga åtminstone steget över i pris.


Om du har ett mobilabonnemang hos 3 erbjuder de dig en iPhone SE och det är en liten kompakt mobiltelefon från 2016.
Hos Halebop ger de bort en Sony Xperia L1 som är en helt okej budgetmobil som duger för dig som mest ringer, skickar text meddelanden eller surfar på nätet.
Det är förstås så att du får en mobil som ligger i mängder på lagret, sådana som inte är så populära men det betyder ju inte att du får en skräp telefon som inte alls duger. Ibland kan man faktiskt få något riktigt bra.
Jag fick själv nyligen en Sony Xperia XA som jag är nöjd med och jag har valt att använda den som en andra mobiltelefon.
Om du har ett abonnemang som om ett par månader inte har någon bindningstid kvar och du inte har något emot att binda upp dig i två år till kan detta vara ett alternativ.
Man får en helt okej smartphone utan att betala något extra.
Man får bara ett eller två alternativ men
att man faktiskt inte riktigt får välja och vraka i ett stort utbud av mobiltelefoner kan till och med bli positivt.
Det kan ju bli lite spännande att prova på en mobiltelefon från en tillverkare man aldrig tidigare har haft en telefon ifrån.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar