Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 28 december 2017

Honor 9 Lite


Honor som är ett undermärke till Huawei lanserar många mobiltelefoner per år och samtliga erbjuder mycket för pengarna.
Honor 9 Lite är knappast något undantag i detta samanhang.
Den har den nu så vanliga designen med en plastkonstruktion täckt av ett lager glas både på fronten och baksidan. Kanterna runt mobilen består av aluminum.
Det blir ärligt talat lite tråkigt när så många mobiltelefoner delar designen med varandra.


Honor 9 Lite har en LCD display på 5,6 tum och denna display har 1080×2160 pixlar. Pixeltätheten ligger på 428 ppi (pixels per inch). Detta är en skarp och bra display som passar för multimedia konsumtion.
Mobilen drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 659 processor på 2,36 GHz samt har ett RAM minne på 3 GB med ett internminne på 32 GB. Det finns även en bättre, men dyrare variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare samt dubbla kameralinser. Den ena på 13 Megapixlar och den andra på 2 Megapixlar. Dessa två kameror har autofokus och LED blixt men saknar optisk bildstabilisator.
De främre kamerorna är också de på 13 och 2 Megapixlar.
Med tanke på den anda kameralinsens låga upplösning är det troligen så att den endast är där för att assistera huvudkameran när den tar bilder.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh.
Tyvärr saknas en USB Typ C port vilket är en nackdel, denna smartphone har med andra ord den äldre microUSB porten.
En fördel däremot är att Honor 9 Lite kommer med den senaste versionen av operstivsystemet förinstallerat, nämligen Android 8.0 Oreo. Det är alltid bra att ha en så färsk uppgradering av systemet som möjligt. Tillverkaren Huawei har länge kritiserats för sitt hårt anpassade skinn eUI som skiljer sig radikalt mot det vi är vana med när det gäller Android. Jag föreslår därför alltid dig som aldrig har använt en smartphone från Huawei att först testa systemet. Föreslagsvis kanske du kan testa systemet ett par minuter i en butik eller du kanske känner någon som har en Honor eller Huawei mobil?
Om du är ute efter en billigare smartphone som samtidigt hamnar väldigt nära toppmodellerna när det gäller designen och specifikationerna finns det många alternativ nu för tiden. Konkurrensen i detta segment är alltså hård och det är förstås en fördel för oss konsumenter som därmed får bättre prestanda för mindre pengar. Honor 9 Lite är ett utmärkt alternativ men om du letar kan du hitta bättre mobiler i samma prisklass.
Som vanligt när det gäller att skaffa en ny smartphone är det du som användare som avgör bäst vilken mobil som faktiskt passar dig bäst. Det är ju du som vet exakt hur du brukar använda din mobiltelefon. Skaffa aldrig någonsin din nya mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du brukar använda din smartphone till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar