Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 29 december 2017

HTC U Play


HTC U Play är konstruerad med den trendiga glas designen med glas både på fronten och baksidan med en ram av aluminum runt kanterna. Mobilen känns robust men hal i handen likt många andra mobiltelefoner med samma typ av design.
Den har en display på 5,2 tum och under displayen sitter en fingeravtryckläsare och telefonen har en USB Typ C port i botten så den har samma typ av funktioner som dagens flaggskepps mobiler.
Dessa två funktioner blir bara mer och mer vanligt förekommande med tiden och nu finns det lite dyrare budgetmobiler som har dessa. Det har inte ännu nått till lågbudgetmobilerna ännu men det är mycket möjligt att det i framtiden dyker upp lågbudgetmobiler med fingeravtryckläsare och USB Typ C port.
HTC U Play är en budgetmobil i mellansegmentet och som sådan har den hård konkurrens. Om man gärna vill ha topp prestanda men inte lika gärna vill spendera de pengar en flaggskepps mobil kostar är det i just detta segment man ska leta efter sin nästa smartphone.
Specifikationerna hamnar något under dessa men det blir ofta svårt att märka någon större skillnad när man använder telefonen.


Mobiltelefonen har en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 482 ppi. Just pixeltätheten är ett bra sätt att mäta och jämföra skärpan hos displayer och HTC Play har en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Den här luren har en åttakärnig Mediatek MT6755 Helio P10 processor på 2 GHz samt ett Ram minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB är tillräckligt för de allra flesta. Det finns också en version med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Om du har bestämt dig för den modell med bättre prestanda är det naturligtvis viktigt att du ser till att beställa rätt modell så kolla specifikationerna noga innan du gör din beställning.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och den bakre kameran är även den på 16 Megapixlar med autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Som vanligt ger dessa kameror bra bilder vid bra ljusförhållanden och dessa duger för att lägga upp på sociala medier som till exempel Facebook, Instagram och Twitter. Att den bakre kameran har optisk bildstabilisator är en stor fördel eftersom det underlättar betydligt när du tar dina bilder. Man behöver inte vara lika stadig på handen.
Batteriet är på 2500 mAh och stödjer snabbladdning vilket också är en stor fördel. Att snabbt kunna fylla på batteriet när man till exempel snart ska ut igen är oerhört praktiskt. Under tiden du till exempel äter middag och gör dig redo att bege sig ut igen har du hunnit fylla på batteriet tillräckligt för att räcka några timmar till.
HTC U Play har ett pris runt 2990 kr så den har ett bra pris som gör den mycket billigare än toppmodellerna men då får man förstås inte den kraftfullaste processorn eller den bästa kameran.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar