Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 18 december 2017

Huawei Mate 10 Lite


Huawei Mate 10 Lite är en budgetmobil med ett chassi av metall. Baksidan är likt framsidan helt plan men hörnen och kanterna är avrundade vilket medför att telefonen inte ser rektangulär ut.
Fronten består till större delen av en stor display men det finns mobiltelefoner med mindre kanter än så här. En stor display har fördelen av att ge en bättre spel och filmupplevelse och det är därför jag personligen föredrar smartphones med större displayer.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt strax under dessa en fingeravtryckläsare. Om man som tillverkare vill ha en display som dominerar fronten finns det inte längre plats för en främre fingeravtryckläsare och då är det naturligt att den hamnar på baksidan av mobiltelefonen istället.
Huaweis mobiltelefoner har dock ofta bakre fingeravtryckläsare så det är förstås inte helt ovanligt hos deras smartphones.
Huawei Mate 10 Lite påminner designmässigt inte alls om Huawei Mate 10 eller Huawei Mate 10 Pro utan ger istället intrycket av att vara en helt annan mobiltelefon helt utanför serien. Det beror på att mobilen är en omdöpt Huawei Maimang 6 som började säljas i Kina i September 2017. Att telefoner får andra namn än i tillverknings landet är inte så ovanligt som många tror.Huawei Mate 10 Lite har en LCD display på 6 tum med 2160×1080 pixlar och pixeltätheten landar på 409 ppi.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Under chassit sitter en åttakärnig HiSilicon Kirin 659 processor på 2,3 GHz och detta är en budgetmobil så följdaktligen rör det sig om en budget processor som klarar av lättare användning utan problem men inte är av den kraftfullaste typen.
De främre kameralinserna är på 13 och 2 Megapixlar medans kameralinserna på baksidan är på 16 Megapixlar och 2 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
De två kameralinserna på 2 Megapixlar tar inga bilder utan hjälper de tvinga kameralinserna med  djupet i de bilder du tar med kamerorna. Det är fullt möjligt att ta bra bilder vid bra ljusförhållanden även om det inte är de allra bästa kamerorna där ute.
Det inbyggda batteriet är på 3340 mAh.
Operstivsystemet är Android 7.0 Nougat och alltså inte den senaste versionen Android 8.0 Oreo. Som vanligt med mobiltelefoner från Huawei har den ett hårt anpassat skinn som inte alls hamnar nära ett rent Android och det passar inte alla. Detta bör man vara medveten om innan man beställer en mobiltelefon från denna tillverkare.
Huawei Mate 10 Lite släpptes till försäljning i November 2017 och har nu ett pris runt 2990 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar