Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 5 december 2017

LeEco Le Pro 3


LeEco Le Pro 3 är en flaggskepps mobil med ett lägre pris. Den har en premium design med unibody konstruktion och ett chassi av borstad aluminum. Designmässigt påminner den en hel del om budgetmobilen LeEco Le S3 men denna lur har mer raka kanter och baksidan består där av aluminum som inte är borstad.
Båda dessa smartphones har en fin, lyxig design och är välkonstruerade.


LeEco Pro 3 saknar hörlursuttag och plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka. Däremot har den en bakre fingeravtryckläsare och en USB Typ C port i botten.
Fingeravtryckläsaren fungerar bra men är något långsammare än de som sitter i de allra dyraste toppmodellerna. Om du håller kvar ditt finger ett par sekunder på fingeravtryckläsaren låser den upp mobilen på ett korrekt sätt nästan varje gång.
LCD displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar och pixeltätheten landar på 401 ppi.
LeEco Le Pro 3 har dubbla Sim kort platser så telefonen passar dig som vill använda samma smartphone både privat och i jobbet eller dig som ofta reser mellan två olika länder och därför använder två olika lokala Sim kort.
Standard varianten har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer. Det finns även en dyrare modell med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 eller hela 128 GB.
Den har en kraftfull åttakärnig Snapdragon 821 processor på 2,35 GHz och den klarar av det mesta utan problem.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den ensamma bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Dessa kameror är kapabla att ta fullt godkända bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
LeEco Le Pro 3 har en IR Blaster så du kan styra din TV med din mobiltelefon.
Detta är en praktisk funktion som för några år sedan var vanligt förekommande men som numera är ovanligt. Funktionen försvann troligen på grund av att få personer kände till att den fanns.
Den här mobiltelefonen har stereohögtalare. En är placerad på botten av telefonen, på sidan av USB porten och den andra sitter längst upp på fronten av mobilen. Dolby Atmos ljudförstärkare finns också och ljudet är av en bra kvalitet. Helst om du kopplar in de hörlurar som följer med mobiltelefonen. Hörlurarna kopplas in i USB porten och det innebär att du inte kan ladda mobilen och lyssna på musik samtidigt.
Det inbyggda batteriet är på 4070 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Le Pro 3 kommer med operstivsystemet Android 6.0 Marshmallow som nu börjar bli en gammal version av systemet och det täcks tillverkaren egna hårt anpassade skinn eUI 5.8 UI. Det hamnar långt ifrån det rena operstivsystem jag själv föredrar men det finns förstås alltid möjligheten att installera en Launcher.
LeEco Le Pro 3 finns i färgerna grå, guld, silver och rosa guld. Det alltså många olika färger att välja mellan.
LeEco Le Pro 3 säljs inte officiellt här i landet men den går utmärkt att beställa från utländska nätbutiker men när du beställer därifrån får du räkna med att betala importavgifter så telefonen kommer att bli lite dyrare än man först räknar med. Den blir trots påslaget på prislappen mycket billigare än vad en toppmodell med likvärdiga specifikationer skulle bli om du skulle köpa en mobiltelefon i Sverige.
LeEco Le Pro 3 har ett pris runt 1900 kr men tänk på att det inte är vad du får betala i slutänden.
Om du beställer en är mitt råd att beställa den internationella modellen och inte den Kinesiska som saknar många av Google's applikationer och har menyerna inställda på kinesiska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar