Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 4 december 2017

LeEco Le S3


LeEco Le S3 är en tokbillig smartphone med en välkonstruerad konstruktion och bra prestanda. Ramen runt lurens kanter och mobiltelefonens baksida består av metall men resten av chassit är av plast. Det vill säga att baksidans topp och botten har en remsa av plast i samma färg som telefonen.
Den har avrundade hörn som höjer intrycket av mobilens design. Designmässigt påminner mobilen om en OnePlus 3T eller en HTC One M9 vilket i mina ögon inte är en nackdel då dessa två mobiltelefoner är mycket fina och har en mer premium design.
LeEco Le S3 är en av många smartphones som erbjuder mycket för pengarna och med tanke på att den har ett pris runt 1500 kr blir man riktigt imponerad.


Om du skulle beställa en av de mobiltelefoner som officiellt säljs på den svenska marknaden skulle du absolut inte få samma klass på designen och specifikationerna. Du skulle helt enkelt få ett mindre Ram minne, internminne och ett mindre batteri och dessutom skulle du också få en betydligt svagare processor. Om du beställer din LeEco Le S3 från utländsk nätbutik får du troligen också betala vissa import avgifter så det egentliga priset blir något högre men du får fortfarande väldigt mycket för pengarna.
Du får en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar som skyddas av Gorilla Glas 3. Displayen har en pixeltäthet på 401 ppi.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 652 processor under skalet och detta är en effektiv och ganska kraftfull budget processor på 1,8 GHz. Det är klart att den inte är lika kraftfull som en topp processor men den ligger inte så långt ifrån heller.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Tyvärr saknas plats för ett minneskort och LeEco Le S3 saknar även hörlursuttag likt många av dagen mobiltelefoner. Däremot har den en IR Blaster så du kan till exempel använda din smartphone som en TV kontroll vilket är praktiskt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 16 Megapixlar med autofokus och dubbel LED blixt. Under kameralinsen sitter en fingeravtryckläsare som fungerar bra men kan kännas något långsammare än de som sitter i flaggskepps mobilerna. Detta är dock knappast någon katastrof eftersom det trots allt endast rör sig om ett par sekunders skillnad.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det är en helt okej batteristorlek med tanke på processorn och displayens storlek.
Batteriet stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
I mobiltelefonens underkant hittar du en USB Typ C port och en högtalare som alltså riktar ljudet nedåt. Det naturligtvis alltid bäst med högtalare som sitter på en mobils framsida eftersom ljudet då riktas mot dig.
Högtalaren har en hög volym och luren har Dolby Atmos ljudförstärkare.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som nu börjar bli en lite gammal version av systemet. Likt till exempel Huaweis mobiltelefoner har LeEco Le S3 sitt egna hårt anpassade skinn eUI UI som är mycket annorlunda jämfört med ett rent operstivsystem och det kan för vissa vara en nackdel. Det tar i alla fall lite tid att vänja sig men det går ju alltid att installera en Launcher som passar dig.
Denna smartphone finns i färgerna grå, guld eller rosa guld.
Enligt mig är LeEco Le S3 en oehört bra deal då du får en mobil som ser ut som en betydligt dyrare flaggskepps mobil och som kommer med bättre prestanda än du skulle ha fått om du skulle spendera samma summa direkt i någon svensk butik. Som grädde på moset får du något mer unikt. Se dock till att beställa den internationella modellen och inte den Kinesiska. Tänk även på att du kommer att få betala något mer än försäljnings priset. Gissningsvis kan du få betala en tusenlapp mer men om du jämför med vad du faktiskt får för 2500 kr är priset överkomligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar