Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 1 december 2017

Lenovo P2. Batterikungen inom budgetmobiler.


Lenovo P2 som släpptes till försäljning i November 2016 är en budgetmobil i mellansegmentet som har den stora fördelen av att ha ett gigantiskt inbyggt batteri och en effektiv processor.
Den har en unibody konstruktion och är till största delen byggd av metall. Baksidans övre del och undre del är tillverkad av plast men resten av bakstycket är av metall. Det hade varit tjusigare om hela telefonens chassi hade bestått av metall men man kan ju inte få allt. Inte i den här prisklassen i alla fall. Mobiltelefonen  har avrundade hörn och kanter vilket innebär att den ligger skönt i handen när man håller i telefonen.
Tjockleken ligger på 8,3 mm och den är imponerande tunn med tanke på det stora batteriet som ju måste få plats inne under chassit.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare men tyvärr saknar telefonen den nyare USB Typ C porten.Displayen är av typen AMOLED och är på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
Det är en skarp HD display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och det faktum att det inte är en QHD display ger ytterligare förbättringar av batteritiden.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz känd för sin snabbhet och energi effektivitet. Detta är knappast den kraftfullaste processorn på marknaden men den klarar av vanligt användande utan problem och den fungerar helt okej vid spelande. Förvänta dig dock inte fullt ut samma flyt som hos toppmodellerna.
Ram minnet ligger på 4 GB och det inbyggda minnet är på 32 GB med möjlighet att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Minneskapaciteten räcker därmed gott och väl för de allra flesta användare.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den ensamma bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Kamerorna ger okej bilder vid bra ljusförhållanden men på grund av att Lenovo P2 är en budgetmobil är de inte av allra högsta kvalitet. Bilderna som tas duger för att ladda upp på sociala medier som till exempel Facebook och Twitter.
Lenovo P2 har ett inbyggt batteri på hela 5100 mAh och stödjer snabbladdning. Batteriet klarar lätt av tre dagar av vanligt användande utan att behöva laddas.
Det stora batteriet är den stora fördelen hos den här mobiltelefonen.
En Lenovo P2 har ett pris runt 3600 kr och det är ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna. Om du är ute efter en bra all-round mobil med en rejält bra batteritid är Lenovo P2 ett utmärkt alternativ.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar