Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 12 december 2017

Motorola Moto C Plus


Kinesiska mobiltillverkaren Lenovo försöker röra om bland budgetmobilerna på marknaden och det gör de både genom att lansera mobiler under Motorolas namn och telefoner under märket Lenovo. Lenovo köpte den anrika mobiltillverkaren för några år sedan. Motorola var tidigare ett amerikanskt märke.
Lenovo är tyvärr inte så kända för sina smartphones här i Sverige utan säljer mest datorer och surfplattor.
Motorola Moto C Plus är huvudsakligen konstruerad av plast och har avrundade hörn.
Med den här mobiltelefonen verkar Motorola ( ägd av Lenovo) fokusera mer på funktionalitet  än en lyxig design och den riktar sig därmed mer på hållbarhet.Motorola Moto C Plus har en LCD display på 5 tum med 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi.
Detta är en okej display men utan att vara ett ultimat alternativ ifall man vill använda sin mobil som en multimedia enhet.
Ram minnet är på 1 eller 2 GB och internminnet är på 16 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Ett inbyggt minne på 16 GB är förstås på gränsen till för litet för dagens användare. Ett internminne på 32 GB hade varit betydligt bättre men då hade mobiltelefonen naturligtvis blivit mer dyr.
Moto C Plus har en fyrkärnig Mediatek MT 6737 processor på 1,3 GHz.
Detta är en budgetmobil så då kan du inte förvänta dig en topp processor utan får nöja dig med något svagare.
Processorn har dock inga problem vid lättare användning men får kämpa om du spelar tyngre spel.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar och den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Inte de bästa kamerorna men de kan duga för att ta bilder för att ladda upp till Facebook.
Batteriet är på 4000 mAh och det är den största fördelen med den här mobiltelefonen. Kombinationen av en display med lägre pixeltäthet och en mindre storlek och en mindre kraftfull processor gör underverk för batteritiden.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat och det är som vanligt hos mobiltelefoner från Motorola en i det närmaste rent system. En kvarleva från när Google ägde Motorola. Som de flesta nog känner till ägs operstivsystemet Android av just Google.
Den variant som har ett RAM minne på 2 GB har ett pris runt 1400 kr och för pengarna får du något som fungerar bra och har en bra batteritid men som tyvärr inte riktigt duger för den mer avancerade användaren som använder sin mobiltelefon till allt möjligt.
Om den här telefonen kommer att göra dig nöjd eller inte beror helt enkelt på hur du brukar använda din smartphone.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar