Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 22 december 2017

Motorola Moto G5 Plus, en bra all-round mobil.Motorola Moto G5 Plus tar designen till nästa nivå med en byggkvalitet som efterliknar den hos de dyrare flaggskepps mobilerna. Detta är en unibody mobil konstruerad av metall. Baksidan består av borstad aluminum vilket ger ett bra grepp i handen. Hörnen och kanterna är avrundade på ett fint sätt och likt många andra lurar är den finare i verkligheten än på bild. Precis som tidigare mobiltelefoner i G-serien är denna smartphone tänkt att vara ett bra, billigare alternativ till dyrare mobiltelefoner. Hela tanken är att erbjuda valuta för pengarna och det lyckas Motorola med gång på gång. De tidigare mobilerna var dock tillverkade av plast.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare som låser upp mobilen väldigt fort och korrekt.


Moto G5 Plus har en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 424 ppi (pixels per inch).
Detta är en skarp display med bra färgåtergivning som duger gott och väl för den vanliga användaren.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och detta är en budget processor som sitter i lite bättre budgetmobiler. Det är en bra processor som arbetar på bra och klarar vanligt användande utan problem. Däremot är den inte den allra kraftfullaste processorn där ute så den duger förstås inte för gamern som spelar tekniskt avancerade spel.
Den klarar dock av lite enklare spel utan problem.
Det finns olika varianter av den här luren. Det finns en basmodell med ett RAM minne på 2 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB. Sedan existerar även en bättre modell med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB. Den modell med bäst specifikationer har ett RAM minne på 4 GB samt ett internminne på 32 eller 64 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den har en bakre kameralins på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Kamerorna tar helt okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Snabbladdning är naturligtvis en stor fördel för att kunna fylla på batteriet extremt fort är praktiskt när man snart ska iväg någonstans.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat men det är uppgraderbart till Android 8.0 Oreo. Tyvärr har snabba uppdateringar av systemet i och med att Lenovo köpte Motorola saktat ner rejält och det är förstås synd eftersom det alltid är bra att ha en så färsk version av operstivsystemet som möjligt. Det är lite märkligt eftersom samtliga mobiler från Motorola har ett rent operstivsystem helt utan skinn så det borde vara lätt att anpassa systemet till telefonerna. En smartphone med ett hårt anpassat skinn kräver mer tid för att passa ihop med Android.
En Motorola Moto G5 Plus har ett pris runt 1990 kr och det priset gäller den billigare modellen med lägre prestanda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar