Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 22 januari 2018

Doogee V


Mindre kända kinesiska smartphone tillverkare är bland de värsta syndarna när det gäller att skamlöst låna design från flaggskepps mobilerna och Doogee är en av dessa. Men utan att för den skull ta fram rena cloner likt Goophone.
Deras  kommande budgetmobil Doogee V har framifrån lånat design från iPhone X och baksidan ska enligt uppgifter vara väldigt lik den kommande Samsung Galaxy S9.
Kanterna runt mobilen består av aluminum och baksidan består av plast täckt av ett lager glas. Den har alltså den nu så vanliga designen som nu faktiskt börjar bli lite tråkig eftersom så otroligt många dyrare mobiltelefoner delar samma materialval.
Designmässigt är Doogee V ett hopkok av olika slags design och det kan avskräcka många potentiella köpare på grund av att få vill äga en kopia av något annat. Doogee V är dock inte en kopia rakt av men den har lånat design från andra och det påverkar intrycket.
I underkanten sitter en USB Typ C port vilket är den allra senaste standarden när det gäller laddningskablar och portar. Telefonen har naturligtvis en fingeravtryckläsare och den hittar du på framsidan under displayen. Detta är en helt ny placering av fingeravtryckläsare.


Doogee V har en stor AMOLED display på 6,2 tum med 1080×2160 pixlar och displayen täcker större delen av fronten av mobilen.
De bakre kamerorna är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. De båda främre kamerorna är på 16 Megapixlar och har en LED blixt. Doogee V har med andra ord fyra kameralinser vilket fortfarande är ganska ovanligt förekommande.
En del av dessa mindre kända tillverkare fuskar tyvärr ibland med att montera in falska kameralinser som alltså inte har någon som helst funktion så det bör man se upp med hos mobiltelefoner med dubbla kameror. Det brukar ibland endast vara en av dessa kameror som faktiskt tar bilder.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Att en mobiltelefon har så mycket minneskapacitet är en stor fördel och att det till och med är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett minneskort är imponerande.
Den har en åttakärnig Mediatek P40 processor på 2 GHz under chassit. Denna processor är relativt kraftfull och snabb.
Doogee V kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo som är den allra senaste uppdateringen av systemet vilket är en fördel. Doogee har på senare tid gjort stora förbättringar av sitt skinn som tidigare var hemskt. Med barnsliga ikoner och ett konstigt upplägg som bara irriterade användaren men nu har det som sagt blivit betydligt bättre. Glädjande nog.
Det inbyggda batteriet är på 4200 mAh.
Doogee V har inte hunnit lanseras ännu utan den kommer att släppas till försäljning någon gång under detta år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar