Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 30 januari 2018

Elephone P8


Elephone P8 är helt konstruerad av metall med avrundade hörn och kanter. Fingeravtryckläsaren sitter under displayen och den läser av ditt fingeravtryck korrekt men tillhör inte de allra snabbaste läsarna.
Telefonen är välbyggd och robust med den vanliga unibody designen.
Antenn linjerna syns tydligt i toppen och botten av telefonen vilket kan kännas något synd eftersom dessa lätt hade kunnat döljas för att ge en mer förhöjd design. En liten detalj som inte direkt avgör ifall man vill köpa telefonen eller inte men ändå värd att nämna.


Denna smartphone drivs av en åttakärnig Mediatek Helio P25 processor på 2,5 Ghz samt har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
På minneskort går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar så tänk aldrig någonsin att det ska vara en ersättare till en lur med litet inbyggt minne. Elephone P8 är dock inte en sådan.
Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1920×1080 pixlar. Den har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
En display på den här storleken lämpar sig utmärkt för medie konsumtion. Personer som inte brukar använda sin smartphone för sådant brukar ibland föredra mindre telefoner eftersom de är mer kompakta vilket medför att det är lättare att använda mobilen med en hand.
Batteriet är på 3600 mAh och det är en helt okej storlek med tanke på mobiltelefonens skärmstorlek och prestanda.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och har LED blixt medans den bakre huvudkameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Dessa kameror är av knappt godkänd kvalitet men räkna inte med att få de allra bästa kameralinserna hos mobiltelefoner i den här prisgruppen. Billigare mobiltelefoner kompromissar alltid mer eller mindre med specifikationerna helt enkelt för att tillverkaren är tvungen för att kunna hålla nere priset på sin produkt.
Tyvärr kommer mobilen med den gamla microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C porten.
En USB Typ C port ger snabbare nedladdnings hastigheter mellan mobil och dator samt underlättar snabbladdning av telefoners batterier.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat som inte längre är den allra senaste uppdateringen av systemet.
En Elephone P8 kostar 1280 kr hos AliExpress men du kommer i slutänden betala mer bland annat på grund av den svenska momsen och importavgifter. Det pris utländska nätbutiker anger är endast det pris de har i butiken.
Om du planerar att importera en smartphone från Kina behöver du först noga kolla upp att den till exempel har Google Play installerat. Det är inte heller helt säkert att svenska finns som meny språk alternativ då dessa mobiltelefoner inte är tänkta att säljas här.
När du väljer att skaffa en mobiltelefon från en mindre känd tillverkare från Kina betalar du mindre för specifikationerna så du får mer för pengarna men den stora nackdelen är att du måste ta reda på mer om dessa mobiltelefoner innan ett eventuellt köp för att avgör ifall det är ett bra köp.
Elephone P8 är en bra all-round mobil for dig som inte behöver den mest kraftfulla processorn men processorn är ändå relativt kraftfull. Dock inte fullt lika kraftfull som de dyra flaggskepps mobilerna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar