Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 17 januari 2018

HTC U11 EYEs


HTC U11 EYEs är inte direkt ett kraftmonster med sin åttakärniga Snapdragon 625 processor som nu nästan är två år gammal men är samtidigt ingen snigel. Processorn är relativt kraftfull men utan att hamna på samma nivå som de som sitter i flaggskepps mobilerna.
En fördel är kombinationen av den effektiva, batterisnåla processorn och ett RAM minne på 4 GB samt ett relativt stort inbyggt batteri på 3930 mAh. Batteriet stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det är förstås en praktisk funktion som det är svårt att vara utan när man väl har vant sig med det.
Designmässigt påminner mobilen om de nya toppmodellerna från HTC.
Likt de flesta nya smartphones från HTC har HTC U11 EYEs Edge Sense som innebär att du kan ställa in och styra vissa funktioner genom att pressa in mobiltelefonens långsidor. Man kan till exempel ställa in så att kameran startar och det är förstås praktiskt att snabbt kunna ta en bild.
Telefonen har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar därmed på . Displayen har bildförhållandet 18:9 vilket innebär att displayen går från kant till kant i alla riktningar på ett sätt som ger en mer kompakt mobiltelefon än det annars hade varit.
Fler och fler mobiltelefoner kommer med den sortens design, en typ av design som började dyka upp hos dyrare mobiler förra året.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Detta är fullt tillräckligt för att ge ett bra flyt hos systemet när man använder mobiltelefonen.
De två främre kameralinserna är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
De dubbla främre kameralinserna gör det möjligt att låsa upp mobiltelefonens skärm med Face Unlock funktionen. Detta är en typ av upplåsningsmetod som är på väg att bli mer vanligt förekommande än tidigare även om det knappast är en ny funktion hos mobiltelefoner med Android som operstivsystem. Metoden har dock på senare tid blivit betydligt säkrare än tidigare. De dubbla framåtriktade kamerorna kan ge bilder där en detalj av bilden är i fokus, det vill säga är skarp men bakgrunden är suddig. Detta för att ge en intressant bild.
Denna smartphone har också en fingeravtryckläsare som sitter monterad på baksidan av telefonen och den har även USB Typ C port vilket är en fördel.
HTC U11 EYEs är IP67 Certifierad så den klarar av att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Det är bra när en smartphone tål fukt och överlever att tappas i vatten eller klarar av när man råkar spilla vätska på den. Att luren är lite mer tålig ger en extra säkerhet och det skadar ju naturligtvis inte.
HTC U11 EYEs är en utmärkt all-round budgetmobil i mellansegmentet som snart kommer att lanseras.
HTC är en av många tillverkare som har det lite kämpigt försäljningsmässigt och den stora orsaken är enligt mig själv att de inte marknadsför sina mobiltelefoner i tillräcklig utsträckning. Har någon av er sett någon reklam för någon av deras mobiltelefoner i media? Att folk inte ens känner till deras produkter är förstås ett stort problem.
Klart är i alla fall att de är duktiga på att ta fram bra mobiltelefoner och jag tycker mig märka ett något större intresse för deras smartphones här i Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar