Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 18 januari 2018

HTC U11 Plus


HTC U11 Plus är en flaggskepps mobil från HTC som har en fin design och naturligtvis topp prestanda.
Telefonens kanter består av aluminum och plasten på baksidan täcks av ett lager glas, det vill säga att den har den nu så populära typen av design som startade med Samsung Galaxy S6 för några år sedan.
Det blir förstås ellegant och lyxigt rent designmässigt men nackdelen är att ytan blir väldigt känslig för fingeravtryck.
I fronten sitter en stor display och den främre kameran.
På baksidan sitter en kameralins på och under denna hittar du en fingeravtryckläsare.
HTC U11 Plus har en IP68 Certifiering så den är vattentålig vilket alltid är bra.
Naturligtvis har den även en USB Typ C port i botten. Något annat hade varit en ren skandal, detta är ju trots allt en flaggskepps mobil och då ska man bara ha de senaste funktionerna och specifikationerna.
En USB Typ C port ger snabbare laddnings och dataöverföringshastigheter än det gör med en microUSB port.
BoomSound högtalarna ligger över de som sitter i de flesta andra mobiler, vilket innebär att filmtittande och att lyssna på musik en trevlig upplevelse.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1440×2880 pixlar och den har det moderna bildförhållandet 18:9 som innebär att displayen täcker större delen av telefonens framsida.
En stor display passar oss som använder våra mobiltelefoner för att titta på streamad film eller videos och spela spel som ju inte blir fullt lika njutningsfullt på en mindre display.
Tidigare blev mobiltelefoner med displayer på 6 tum för stora och klumpiga men nu när det är möjligt att passa in en så stor skärm i ett mindre chassi har det blivit betydligt bättre.
HTC U11 Plus drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB men det finns en dyrare modell med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Telefonen har plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Ett internt minne på 64 GB räcker gott och väl för de allra flesta konsumenter. Även fast det alltid förbrukas en hel del av internminnet av förinstallerade applikationer och systemet så finns det med så pass mycket minneskapacitet fortfarande tillräckligt kvar.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger bra bilder vid bra ljusförhållanden och är av en högre kvalitet än de som sitter i billigare mobiltelefoner.
Det inbyggda batteriet är på 3930 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det är en bra storlek på batteriet med tanke på mobiltelefonens skärmstorlek. En stor QHD display drar mer ström än en mindre display med färre pixlar. Därmed behöver en smartphone med en större display också ett större batteri.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo som är den senaste versionen av systemet och det är alltid en fördel att ha den färskaste uppdateringen av systemet. HTC kör med sitt egna skinn HTC Sense UI så den har inte ett rent Android.
HTC U11 Plus släpptes till försäljning i December förra året så den är fortfarande relativt ny.
HTC som är en tillverkare som de senaste åren har haft ekonomiska bekymmer på grund av svaga försäljnings siffror lyckas ändå få fram smartphones av en hög kvalitet och HTC U11 Plus är inget undantag. Den här luren är en av de bästa mobiltelefonerna som HTC någonsin har producerat.
Tyvärr säljs inte den här mobiltelefonen officiellt här i Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar