Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 4 januari 2018

HTC U11


Det går inte att undgå att HTC har haft det svårt att nå ut på den hårt konkurrens utsatta flaggskepps marknaden. Det är oerhört få som skaffar en flaggskepps mobil från HTC och jag personligen har inte särskilt ofta sett någon person med en smartphone från HTC. Detta trots att deras mobiltelefoner ofta får bra recensioner på olika tekniska sidor på nätet.
Med sin topp prestanda, unika design och ett klämbart chassi har HTC 11 i alla fall tillräckligt med saker som skiljer ut den från konkurrenternas alternativ.
Tidigare toppmodeller från HTC tillverkades av metall och de var väldigt duktiga på att ta fram mobiler som kändes välkonstruerade och påkostade men nu har man övergått till en glaskonstruktion. Alltså samma typ av design som de flesta andra med kanter av metall men fronten och baksidan täckt av ett lager glas. HTC 11 har dock ett väldigt reflekterande, blänkande glas som skiljer sig radikalt mot det andra tillverkare använder. Detta medför att telefonen sticker ut i mängden men samtidigt blir den väldigt fingeravtrycks känslig. HTC 11 är en mobiltelefon som behöver torkas rent ofta under dagen.
Den har en fingeravtryckläsare som sitter placerad under displayen och en USB Typ C port i botten.
Hörnen och kanterna är avrundade vilket ger en mobiltelefon som ligger skönt i handen.
På mobilens långsidor finns trycksensorer gömda vilka möjligjör press funktioner som är programerbara. Funktionen kallar HTC för Edge Sense och det är väldigt praktiskt eller bara en gimmick beroende på vem man frågar. Jag tycker själv att det verkar användbart.


HTC U11 som släpptes till försäljning i Juni 2017 har en LCD display på 5,5 tum med 1440×2560 pixlar så pixeltätheten landar på 534 ppi. Den har med andra ord en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz och det var en av det årets topp processorer.
Telefonen är alltså både kraftfull och snabb.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns också en bättre modell med ett RAM minne på 6 GB samt ett internminne på 128 GB.
HTC U11 har en IP67 Certifiering så den tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.  Att en smartphone är vattentålig är förstås en fördel för man kan till exempel använda sin mobiltelefon ute i regnet utan problem.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Dessa kameror är väldigt bra och ger bra bilder till och med vid sämre ljusförhållanden. Att den har optisk bildstabilisator är en stor fördel som innebär att du kan ta bra bilder även när du inte är så stadig på handen.
HTC U11 har stereo högtalare med 24 bitars Audio och just ljudet är något som HTC har varit kända för i många år.
Boom Sound högtalarna imponerar med ett helt fantastiskt ljud.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
HTC U11 har ett pris runt 6000 kr och för pengarna får du en kraftfull smartphone med fantastisk bra kameror och ett imponeranande ljud. Du får också något som är mer unikt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar