Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 2 januari 2018

LG G6


LG G6 är en fantastiskt bra smartphone som fört varumärket tillbaka till toppen när det gäller designen och displayen. Detta är välbehövligt efter fiaskot med föregångaren LG G5. Denna smartphone släpptes till försäljning i början av 2017 och blev och är tyvärr en grymt underskattad flaggskepps mobil som få väljer som alternativ när man letar efter en ny mobiltelefon och det är förstås synd eftersom detta är ett utmärkt alternativ.
Den har den sedan några år tillbaka vanliga designen med kanter av metall, front och baksida täckta av ett lager glas. Den sortens konstruktion medför lätt att mobiltelefonen drar till sig fingeravtryck och att den kan bli en aning hal. Förutom detta blir mobiler tillverkade av kombinationen glas och plast mer benägna att gå sönder om man råkar tappa sin mobiltelefon i golvet.
LG G6 har förstås en fingeravtryckläsare, placerad på baksidan och har i sin underkant en USB Typ C port. Ingen toppmodell med självaktning saknar någon av dessa funktioner.LG G6 har en LCD display på 5,7 tum med 1440×2880 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 564 ppi.
Istället för det vanliga bildförhållandet 16:9 som är det som vanligtvis används i mobiltelefoner har LG valt en display på 18:9 vilket ger en högre och smalare display. Det medför att telefonen får in en större display i ett mindre chassi. Denna typ av design blev vanligt förekommande hos förra årets flaggskepps mobiler.
Telefonen är IP 68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Den är också byggd på ett sätt som gör den extra tålig och det medför att den har en MIL-STD-810G Certifiering trots sin glaskonstruktion tål mobilen alltså lite hårdare behandling till skillnad från många konkurrenters motsvarande produkter.
Till exempel Samsung Galaxy S8 saknar MIL-STD Certifiering och den mobiltelefonen har en högre prislapp än LG G6.
Denna flaggskepps mobil har ett RAM minne på 4 GB samt ett internminne på 32, 64 eller hela 128 GB beroende på vilken variant av mobiltelefonen du väljer. Ju mer inbyggt minne ju mer kostar naturligtvis mobilen. Under chassit sitter en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,4 GHz. LG G6 har med andra ord en äldre processor än den majoriteten av konkurrenterna från samma produktionsår har och det kan vara en nackdel för en del. För mig känns det ändå helt okej eftersom det viktigaste för mig är att min mobiltelefon fungerar bra och klarar av vad jag kräver av den. Processorn är fortfarande en färsk topp processor som dessutom är beprövad och det innebär att tillverkaren har mer erfarenhet av den processorn än en nyare sådan.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Den ena kameralinsen är en normal sådan men den andra är en vidvinkel lins.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det betyder att mobiltelefonens batteri laddas femtio procent fullt på trettio minuter. En mycket praktisk och användbar funktion som är svårt att vara utan när man väl har vant sig med att ha den.
Vad kostar då allt det här? Jo. En LG G6 har ett pris från 4500 kr och det gör den till en väldigt bra deal. Det är ett bra pris med tanke på den fina design och topp prestanda du får för pengarna. Ytterligare en fördel är att du får en prisvärd telefon som är lite mer ovanlig. Helt enkelt mer unik.
Det är lite trist när majoriteten av alla konsumenter äger mobiltelefoner från samma tillverkare när det finns så många fler bra tillverkare där ute.
Man behöver alltså inte välja en mobiltelefon från Apple eller Samsung.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar