Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 3 januari 2018

LG V30


LG V30 har allt en flaggskepps mobil från 2017 behöver ha. En fantastisk kamera, kraftfull processor, trådlös laddning, plats för MicroSd kort och dessutom är den vattentålig.
Designmässigt påminner den om LG G6 men kanterna är mer avrundade och telefonen är något tunnare. I övrigt har den samma typ av konstruktion med kanter av metall och både fronten och baksidan täckt av ett lager glas över plast.
Displayen dominerar hela fronten av mobilen på det sättet som blev populärt förra året.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare.
Telefoner från LG finns tyvärr sällan i folks medvetande när de letar efter sin nästa smartphone och det är extremt synd.
LG V30 känns bra att använda och kompromissar väldigt lite med prestanda och funktioner. Som grädde på tårtan får man mycket bra ljud ur mobilen vilket förhöjer upplevelsen när man lyssnar på musik, tittar på film eller spelar spel i telefonen.Displayen är på hela 6 tum med bildförhållandet 18:9 och den har 2880×1440 pixlar. En skarp display med andra ord. En stor display med QHD display lämpar sig utmärkt för att titta på streamad film eller spela spel.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
LG V30 drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz samt ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 64 eller hela 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
På baksidan sitter som tidigare nämnts dubbla kameralinser och dessa är på 16 Megapixlar och 13 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt. Kameran på 16 Megapixlar har en vanlig lins men den på 13 Megapixlar är en vidvinkel lins.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.2 Nougat
Likt LG G6 har denna smartphone en IP68 Certifiering vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och den har även samma MIL-STD-810G Certifiering.
När det gäller ljudet är mobiltelefonen B&O Certifierad och har 24 bitars Audio så ljudet är väldigt bra hos den här luren. Att lyssna på musik blir en ren njutning med LG V30.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 så batteriet kan laddas 50 procent fullt på 36 minuter och batteriet stödjer även trådlös laddning vilket är en stor fördel.
LG V30 har fortfarande ett väldigt högt pris och säljs för 8990 kr och det medför att LG G6 är en mycket bättre deal. Om du absolut vill ha den här mobiltelefonen är det bättre att vänta med en beställning i några månader till för då har dess pris sannolikt sjunkit rejält.
Om du däremot väljer en LG G6 istället får du visserligen en något äldre processor men det är en stor prisskillnad så det kan det vara värt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar