Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 16 januari 2018

Månadens fynd ( Januari 2018).


Motorola Moto G5S Plus är en budgetmobil med okej prestanda och en fin design som släpptes till försäljning i Augusti 2017.
Motorola har under många år varit väldigt duktiga på att ta fram mobiltelefoner med överkomliga priser men som ändå har tillräckligt bra specifikationer för att de ska bli utmärkta all round mobiler. Man får helt enkelt mycket för pengarna när man beställer en smartphone från Motorola.
Motorola Moto G5S Plus har en fin design som innebär att mobiltelefonen mer påminner om en dyr flaggskepps mobil med en unibody konstruktion och tillverkad av högkvalitativ metall. Designmässigt har den här mobiltelefonen sett en rejäl uppryckning jämfört med föregångarna och det är förstås positivt.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och i mobiltelefonens underkant sitter tyvärr inte en USB Typ C port utan den gamla microUSB porten som tidigare var vanligt förekommande men numera sakta börjar försvinna.
Fingeravtryckläsaren låser upp din mobiltelefon fort och korrekt och den har utöver det en extra funktion som är mycket användbar. Om man vill kan man avaktivera knapparna på displayen och istället styra displayen med svepande rörelser över fingeravtryckläsaren. När du sveper med fingret åt vänster går du tillbaka ett steg, ett svep åt höger visar tidigare öppnade applikationer och så vidare.
Motorola Moto G5S Plus har en LCD display på 5 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi (pixels per inch). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Detta är en skarp HD display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Displayen har en utmärkt storlek för spelare, personer som tittar på streamad film eller videos och som därmed tycker att en stor display är viktigare än enhandsfattning.
Under chassit sitter en åtakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och den har ett RAM minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB och det är ett billigt och enkelt sätt att få mer plats i sin mobiltelefon. Det finns även en bättre variant av telefonen med ett RAM minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB men det är inte den jag skriver om här. Den dyrare modellen delar i övrigt samma specifikationer som den billigare modellen.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt medans de två bakre kameralinserna är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
De dubbla kamerorna är endast till för att göra bakgrunden i en bild ofokucerad så att det som finns i förgrunden syns desto bättre. Helt enkelt att skilja bakgrunden av ett foto från förgrunden. Kamerorna ger okej bilder vid bra ljusförhållanden men de reagerar en aning långsammare än man är van vid ifall ens tidigare smartphone var en toppmodell. Segheten kan komma att åtgärdas via system uppdateringar.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel.
Moto G serien är mobiltelefoner som är gjorda för personer som inte vill spendera mycket pengar på en smartphone men ändå få en bra prestanda.CdOn: 2690 kr
Webhallen: 2690 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar