Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 8 januari 2018

Nokia 6 (2018)

HMD Global har presenterat Nokia 6 (2018) och det rör sig om en uppgradering av föregångaren Nokia 6 (2017).
Telefonen är tillverkad av metall kanterna är raka men hörnen är avrundade. Mobilen är något tjockare men även kortare än den första Nokia 6. Man har minskat kanterna runt displayen och på det sättet har mobiltelefonen blivit mer kompakt.
Fingeravtryckläsaren har flyttats från fronten till baksidan av mobiltelefonen och den har fått en USB Typ C port i botten i stället för den äldre micro USB porten som fanns på föregångaren.
Nokia 6 (2018) säljs till en början endast i Kina men kommer att släppas till försäljning på andra marknader inom kort.


Nokia 6 har en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 403 ppi. Displayen är bra och att ha en HD display istället för en QHD display ger fördelen av att batteriet räcker längre på en laddning. Storleken på displayen är föredelaktig för dig som vill använda din smartphone för att titta på streamad film eller spela spel vilket inte är riktigt lika njutningsfullt på en mindre display.
RAM minnet är på 4 GB samt internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på 256 GB.
Den har en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz och detta är en förbättring jämfört med föregångaren som hade en svagare processor.
I fronten sitter en kameralins på 8 Megapixlar och den har autofokus medans den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Detta är exakt samma kamera upplägg som hos den tidigare Nokia 6.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning så batteriet kan laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
OZO Ljudinspelning som är en avancerad ljud teknik är en funktion som är helt ny i den här mobiltelefonen och som alltså saknades i föregångaren.
När man bestämmer sig för att beställa en Nokia 6 (2018) får man en bättre smartphone än föregångaren Nokia 6. Det är alltid intressant med nya tillverkare som satsar hårt på att nå ut till konsumenterna och som faktiskt lyckas ta fram bra alternativ till de redan etablerade tillverkarna. Nokia 6 har en fin design men tyvärr inte riktigt så att den designmässigt sticker ut i mängden. Om man jämför mobiltelefonen med andra nyare tillverkares produkter som till exempel Essential PH-1 har denna en mer spännande design.
Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för det finska företag HMD Global. Dels av nostalgiska orsaker och dels för att jag vill se fler mobiltelefon tillverkare lyckas eftersom alternativen blir fler. Ett stort utbud är oerhört positivt. 
Det är synd när tillverkare väljer att återanvända samma modell namn i flera år för att det blir förvirrande för konsumenten. Det finns en risk att man råkar beställa fel mobiltelefon och det finns en risk att beställa fel mobilfodral. Ett fodral som inte passar din smartphone.
Prislappen på basmodellen landar runt 230 dollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar