OnePlus 5T Lava Red Edition


OnePlus 5T Lava Red Edition är en ny limited edition av den vanliga OnePlus 5T och enda skillnaden är färgen. Den har samma specifikationer som den modell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på hela 128 GB.
För att få fram färgen har tillverkaren OnePlus behandlat telefonen med två olika anodiska oxidations processer, blästrat ytan två gånger för att få den speciella strukturen på ytan.
En stor display har passats in i ett chassi som inte är mycket större an displayen och därmed följer man den nya trenden när det gäller design. Skärmen har med andra ord bildförhållandet 18:9.
Mobiltelefonen har samma aluminum, legering på baksidan som de senaste modellerna från tillverkaren OnePlus.
Problem denna baksida hittar du de dubbla kameralinserna och en fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
I underkanten sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden som har blivit vanligt förekommande hos toppmodellerna och som ibland till och med har börjat nå lite billigare budgetmobiler i mellansegmentet.


Under chassit av metall sitter en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,4 Ghz och den har ett RAM minne på otroliga 8 GB. Naturligtvis innebär det att OnePlus 5T Lava Red Edition är ett riktigt kraftmonster som lätt kan tävla mot dagens flaggskepps mobiler. Mobiltelefoner som kostar nästan dubbelt så mycket.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Dash Charge som är tillverkarens egna system för snabbladdning.
Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi (pixels per inch).
En stor display medför fördelen att det blir mer njutningsfullt att använda sin smartphone för multimedia konsumtion.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och de två bakre kameralinserna är på 16 och 20 Megapixlar och de har EIS, autofokus och dubbel LED blixt. Dessa kameror ger bra bilder som duger för att laddas upp på sociala medier. En av de bakre kameralinserna ska ge bättre bilder i mörkare miljöer och det fungerar faktiskt okej även om det kunde bli bättre.
Oxygen OS tar många av funktionerna från ett rent Android och lägger till några få extra funktioner som hjälper till att förbättra upplevelsen.
Det finns bland annat funktionen Face Unlock som låser upp telefonen bara genom att titta på den och det fungerar snabbare än hos iPhone X.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat men är uppgraderbart till Android Android 8.0 Oreo och med tillverkaren egna skinn som ett lager över systemet.
OnePlus produkter erbjuder bland det högsta värdet för pengarna man spenderar och detta med få kompromisser. Man får ju mycket för pengarna och dessutom något mer unikt vilket i alla fall jag tycker är mer intressant.
OnePlus 5T Lava Red Edition kommer endast att säljas i Kina och Indien och kostar lika mycket som den bättre, vanliga OnePlus 5T.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.