Samsung Galaxy A8 Plus


Samsung Galaxy A8 Plus är som namnet antyder en stor mobiltelefon. Detta är en relativt tjock och tung smartphone med en tjocklek på 8,3 mm och en vikt på 191 gram.
Både fronten och baksidan täcks av ett lager glas och runt lurens kanter löper en ram av aluminum. Kanterna är avrundade mot baksidan av mobiltelefonen men är rak mot framsidan.
Nästan ett år efter att de första telefonerna med bildförhållandet 18:9 på displayen dök upp har nästan samtliga, mer kända tillverkare släppt minst en mobil med den typen av design.
Samsung Galaxy A8 Plus är Samsungs första budgetmobil med en display som dominerar hela framsidan av mobiltelefonen.
Samsung Galaxy A8 Plus presenterades i December 2017 och började att säljas i Januari 2018.
Fingeravtryckläsaren sitter placerad på baksidan av mobiltelefonen och den har en USB Typ C port vilket ger snabbare nedladdningar när telefonen är kopplad till en dator. Den är till och med IP68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Årets Galaxy A8 Plus ärver funktioner från föregående års flaggskepps mobiler från Samsung, det är på samma sätt varje år. För att nämna några sådana funktioner har mobiltelefonen Infinity Display, ansiktsigenkänning och Bixby som är tillverkarens egna digitala assistent.


Displayen är en AMOLED display på hela 6 tum med 1080×2220 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 411 ppi.
En stor display passar utmärkt för medie konsumtion så vi som gärna använder våra mobiltelefoner för att titta på streamad film eller spela spel får med den här luren ett utmärkt alternativ.
Processorn är en åttakärnig Exynos 7885 processor på 2,2 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans de två främre kameralinserna är på 16 och 8 Megapixlar.
Kamerorna hamnar kvalitetsmässigt bland de bästa i den här prisklassen.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat som nu börjar bli en äldre version av systemet och det är därför synd att denna smartphone inte har den senaste versionen av operstivsystemet. Det är alltid en fördel att ha en så färsk version av systemet som möjligt.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och batteriet stödjer snabbladdning.
Nu för tiden när i stort sett alla mobiltelefoner har en unibody konstruktion förkortas telefonens livslängd på grund av att batteriet inte längre enkelt går att byta ut mot ett nytt. När batteriet börjar bli dåligt går mobiltelefonen inte längre att använda och man blir som konsument tvungen att skaffa en ny smartphone. Med det sagt byter visserligen de allra flesta ut sin smartphone efter två till tre år eftersom telefonen då ofta är färdigbetald.
Det finns ett begränsat urval av prisvärda smartphones där ute som erbjuder nära nog topp prestanda utan att ha en dyr prislapp och Samsung Galaxy A8 Plus är en av dessa lite billigare alternativ.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.