Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 1 januari 2018

Smartphone året 2017


Varje tillverkare gav sitt bästa 2017 och det blev det mest konkurrenskraftiga året på flera år med en mängd utmärkta mobiltelefoner med fin, ny design, topp prestanda och nya funktioner. Den stora design trenden var helt klart att passa in större displayer i mobiltelefoner med en kompakt konstruktion, det vill säga displayer som når från kant till kant i alla riktningar.
LG ökade sina ansträngningar förra året med både LG G6 och LG V30 som är två fantastiska men grymt underskattade mobiltelefoner.
Den stora stjärnan var Samsung Galaxy S8 som blev en väldigt populär flaggskepps mobil som har sålt i många exemplar under året. Samsung sammankopplas mycket med operstivsystemet Android och när folk tänker på Android tänker de samtidigt på Samsungs telefoner.


Huaweis senaste toppmodeller och då främst Huawei Mate 10 Pro blev en storsäljare.
Varje tillverkare gjorde ett bra jobb med att få ut väldigt högkvalitativa, bra produkter. Även mobiltillverkare som traditionellt brukar få kämpa extra hårt för att lyckas ta fram något fantastisk att erbjuda har lyckats 2017.
Sony med sina Sony Xperia XZs och Sony Xperia XZ Premium som visserligen inte har den moderna designen med en display som täcker nästan hela fronten av mobilen men som däremot båda två har en lyxig unibody design och byggkvalitet utöver det vanliga. Detta parat med topp prestanda och nya spännande funktioner.
Man kan inte heller undvika att nämna att Apple firade sitt tioårs jubileum som mobiltelefon tillverkare med att lansera iPhone X. Också den en oerhört bra smartphone som faktiskt har en mer unik design än till exempel just Sonys mobiltelefoner. Samtidigt som den fick en annorlunda design jämfört med de senaste årens iPhones.
Det är klart att inte alla märken hade ett lyckat år men i takt med att tekniken blir bättre blir det svårare att finna riktigt dåliga mobiltelefoner. Tidigare har de överkomliga mobilerna hamnat på efterkälken när det gäller funktionerna och specifikationerna men nu har gapet däremellan sjunkit till ett minimum.
Året 2018 kommer sannolikt bli ett minst lika imponerande år eftersom fingeravtryckläsare placerade under displayen är på väg.
Artificiell Intelligens är även det något som kommer att utvecklas mer under 2018. Många toppmodeller kommer med mer avancerade funktioner som artificiellt styrda assistenter vars funktioner förbättras och anpassas efter användaren med tiden. Den gamla funktionen  med trådlös laddning blir mer populär och det medför att fler  mobiltelefoner med funktionen släpps på marknaden. Framtiden när det gäller utvecklingen av framtidens smartphones är otroligt intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar