Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 9 januari 2018

Sony Xperia XA2 Ultra


Sony Xperia XA2 Ultra är en budgetmobil i övre mellansegmentet som kommer att släppas till försäljning i Februari 2018.
Det är osäkert om denna smartphone kommer att säljas officiellt här i Sverige så vi får hoppas att den når hit eftersom det rör sig om en intressant smartphone som passar oss som föredrar större mobiltelefoner.
Telefonen har den vanliga rektangulära Sony designen men kanterna är avrundade vilket förhöjer intrycket av luren. Man har även rundat av bakstycket något vilket innebär att telefonen ligger skönt i handen.
Det löper en metallram runt mobilens kanter men baksidan är konstruerad av plast, vilket tydligt visar att detta inte är en flaggskepps mobil.
Sony Xperia XA2 Ultra är likt föregångaren en stor smartphone med en display som är så pass stor att den passar utmärkt för medie konsumtion. Den är 163 mm hög och 80 mm bred medans tjockleken ligger på 9,5 mm.
Mobiltelefonen har en bakre fingeravtryckläsare och en USB Typ C port och det förstnämnda är en ny placering för Sony.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 367 ppi (pixels per inch).
Skärmen når långt ut på långsidornas kanter men det samma gäller inte uppåt eller nedåt, Sony följer med andra ord inte dagens moderna display design med displayer som täcker större delen av fronten av mobilerna.
Sony Xperia XA2 Ultra har en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz samt ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av mobiltelefonen du väljer att beställa.
Snapdragon 630 är en processor som sitter i många lite bättre budgetmobiler och processorn är relativt kraftfull utan att vara den allra kraftfullaste men den har också fördelen av att vara mindre batteri krävande vilket förbättrar batteritiden vesäntligt.
De främre kameran är på 16 Megapixlar och 8 Megapixlar och har autofokus och optisk bildstabilisator och det är ovanligt att främre kameror har dessa funktioner.
Den ena kameralinsen är en vanlig lins medans den andra på 8 Megapixlar är en vidvinkel lins.
Den bakre kameran är på 23 Megapixlar och har hybrid autofokus.
Dessa kameror bör rimligtvis ge bra bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3580 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det är förstås alltid bra när en smartphone har den funktionen. Det är oerhört praktiskt att på kort tid kunna fylla på batteriet extremt fort. Allra helst om du är en aktiv person med många bollar i luften.
Den stora displayen i kombination med en effektiv budget processor, stort inbyggt minne och en bra batteristorlek gör Sony Xperia XA2 Ultra till en bra mobiltelefon för att titta på till exempel Netflix och spela spel. Den är dock inte den allra bästa mobiltelefonen för spelande men den duger gott och väl för de inte allt för krävande spelen. Detta till ett överkomligt pris.
Prislappen är inte ännu riktigt känd men det rör sig trots allt om en budgetmobil i övre mellansegmentet så priset bör bli därefter. Däremot befarar jag med tanke på design, prestanda och funktioner att den kommer att ta ett kliv uppåt i pris jämfört med föregångaren. Sony Xperia XA1 Ultra har ett pris runt 3500 kr och om Sony Xperia XA2 Ultra blir mycket dyrare får den hård konkurrens från mobiltelefoner med bättre prestanda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar