Truecaller. Applikation som identiferar telefonsamtal.



Om du är som jag, gillar du inte alls att svara i din mobiltelefon när du inte vet vem som ringer dig. Att prata med försäljare tar upp mycket tid, tid som man kunde använda till något roligare.
Där kan appen Truecaller hjälpa till med att identifera vem det är som ringer så att du slipper prata med telefonförsäljare och personer som gör marknadsundersökningar.
Applikationen är mycket effektiv på att ge korrekt information om vem som ringer genom att matcha namn och nummer från en ständigt växande lista. Truecaller har flera miljoner användare som också indirekt hjälper till med att denna svarta lista ska bli längre.
Truecaller fungerar bäst när det gäller att identifera företag eller organisationer, fungerar inte fullt lika väl när det gäller privatpersoner.



När du blir uppringd av ett nummer som inte finns sparad i din smartphones telefonbok  kommer ett fönster visa namnet på den som ringer och om det är någon du inte vill ha kontakt med kan du blockera telefon numret så att de inte längre kan nå dig. Varje gång de försöker kommer det att tuta upptaget.
Gränssnittet är enkelt att förstå och appen har inte en massa funktioner utan fokuserar på att utföra det den är framtagen för att göra på ett utmärkt sätt.
Första gången du öppnar appen kommer du att få information om en del av funktionerna och du kommer behöva bekräfta ditt mobiltelefon nummer innan applikationen kan aktiveras. Du får en kod via SMS som du sedan behöver skriva in i appen. Detta för att undvika att någon obehörig registrerar ditt telefon nummer hos Truecaller.
Liksom de flesta liknande samtalsspärr applikationer kan Truecaller dessvärre inte automatiskt blockera okända nummer utan detta måste du göra manuellt i samband med att företaget ringer dig.
Det går även att blockers reklam sms ifall du skulle vilja göra det.
Truecaller går att installera helt gratis så den är helt klart värd att testa för att se om den är något för dig.
Detta är en oerhört användbar app som underlättar vardagen på så sätt att man slipper irriterande försäljare som bara försöker pracka på dig någonting du egentligen inte behöver.
Om man vill köpa, beställa eller prenumera på något hittar man det ju själv, helt utan hjälp.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.