Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 29 januari 2018

Vivo X20 Plus UD


Världens första smartphone med en fingeravtryckläsare under displayen finns nu till försäljning i Kina.
Designmässigt påminner den en hel del om One Plus 5T. Inte så konstigt eftersom både OnePlus, Oppo och Vivo har samma ägar och då är det ganska naturligt att de olika design avdelningarna sammarbetar.
Vivo X20 Plus UD är en ganska tunn mobiltelefon konstruerad av metall. Tjockleken ligger på 7,4 mm.
Denna smartphone är mest känd för fingeravtryckläsarens ovanliga placering men den har även bra specifikationer.


Displayen är en stor AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 376 ppi (pixels per inch).
En stor display har fördelen att det blir betydligt mer njutningsfullt att använda mobilen för att titta på streamad film eller spela spel. Att göra detta på en mobiltelefon med en liten display på till exempel 5 tum blir ju inte alls lika trevligt. Däremot blir displayen onödigt stor för personer som inte brukar använda sin telefon som en multimedia enhet. Det är alltid hur du brukar använda din mobiltelefon som avgör vilken mobil som passar just dig allra bäst.
Den processor som sitter monterad under chassit är den purfärska budget processon Snapdragon 660 vilken är åttakärnig och är på 2,2 GHz.
Detta är en effektiv, kraftfull processor som dock inte tillhör de allra kraftfullaste där ute.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på hela 128 GB vilket är otroligt mycket inbyggt minne och dessutom är minneskapaciteten möjlig att utöka ytterligare med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Du behöver absolut inte lida brist på plats i denna mobiltelefon.
På baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 Megapixlar och 5 Megapixlar med autofokus och LED blixt medans det på framsidan sitter en 12 Megapixlars kameralins.
Kamerorna bör åtminstonne godkända bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3900 mAh och stödjer snabbladdning så att du när batteriet börjar bli tomt snabbt kan fylla på det igen.
Ett stort batteri parat med en effektiv processor medför en bra batteritid som visserligen påverkas något negativt av den större displayen. En stor sedan förbrukar mer ström för att hålla igång skärmen.
Operstivsystem versionen som kommer förinstallerad är tyvärr Android 7.1 Nougat som ju inte längre är den allra senaste uppdateringen av systemet.
Det är alltid en fördel att ha den senaste versionen av operstivsystemet eftersom man då får tillgång till nya funktioner och förbättringar.
Vivo X20 Plus UD kostar runt 565 dollar vilket motsvarar ungefär 4800 kr. Ett svenskt pris kommer förmodligen att bli lite högre på grund av den svenska momsen och importavgifter.
Tillverkaren Vivo säljer inte sina produkter ofiofficie här i Sverige så om du vill ha en Vivo X20 Plus UD blir du tvungen att beställa en från en utländsk nätbutik och i och med det blir priset högre än det pris säljaren anger.
Den här mobiltelefonen blir därmed rätt så dyr med tanke på den prestanda du får för pengarna men det kan vara värt det ifall du vill ha en smartphone med en ovanlig funktion som ingen av dina bekanta har i sina lurar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar