Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 februari 2018

Honor 8 Lite


Budgetmobilen Honor 8 Lite som släpptes till försäljning i Februari 2017 har numera ett pris på 1990 kr och för pengarna får man en helt okej All round mobil. Det vill säga en smartphone som klarar vanligt användande utan problem.
Det bästa med Honor 8 Lite är dess glas och metall design med ett bakstycke täckt av ett lager glas och telefonens kanter består av metall. Den lättare versionen av Honor 8 har samma premium konstruktion som denna men till ett billigare pris.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare av bra kvalitet.


Honor 8 Lite har en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar och den har en 2.5D konstruktion så displayens kanter är avrundade och flyter över telefonens kanter. Färgåtergivningen känns lite överdriven, inga naturliga färger här men betraktningsvinkeln är godkänd.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 655 processor på GHz samt har ett RAM minne på 3 GB. Det inbyggda minnet är på endast 16 GB men går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB. På minneskort går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av applikationer och systemet vilket är bra att vara medveten om. Helst om du beställer en smartphone med ett inbyggt minne på 16 GB eller mindre.
Processorn är knappast den mest kraftfulla men detta är ingen toppmodell så förvänta dig inte det heller.
Likt de flesta andra mobiltelefoner i samma prisklass klarar processorn inte riktigt av tyngre arbetsuppgifter utan att lagga men det är förstås vad man får förvänta sig när man köper en billig smartphone. Lättare vardags användning som att surfa på nätet, titta på YouTube, lyssna på musik och spela spel som inte är tekniskt krävande fungerar utmärkt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar med vidvinkel lins och den ensamma bakre kameran är på 12 Megapixlar med autofokus och LED blixt. Bilder tagna med kamerorna ger fullt godkända bilder vid bra ljusförhållanden.
Batteriet är på 3000 mAh och bör klara minst en dag på en laddning.
Operstivsystemet i mobiltelefonen är Android 7.0 men med tillverkarens egna skinn Emotion UI som är långt ifrån ett rent operstivsystem.
När du tänker skaffa en ny smartphone är det viktigt att aldrig välja en mobiltelefon på impuls. Ta reda på lite fakta om de telefoner du funderar på och välj den som passar dig allra bäst. Det finns en mängd olika mobiltelefoner och alla har inte samma prestanda eller funktioner. Om man bestämmer sig utan att läsa på innan riskerar man helt enkelt att handla fel telefon.
Om du är ute efter en ganska billig mobiltelefon kan Honor 8 Lite vara ett bra alternativ för sin prisklass. Ett annat exempel på en mobil som kostar ungefär lika mycket är Sony Xperia L1.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar