Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 19 februari 2018

Huawei Mate 9 Pro


Huawei Mate 9 Pro är en ellegant, lyxig flaggskepps mobil med ett välkonstruerat chassi av metall. Det är till och med tydligt på håll att det rör sig om en toppmodell och frontens display är kurvad på långsidorna på ett sätt som drar blickar till sig.
Huawei Mate 9 Pro må inte ha en helt unik design men det samma gäller majoriteten av alla mobiler där ute.
På toppen av mobiltelefonen sitter en IR Blaster som gör att du kan använda din smartphone som en TV kontroll, under displayen sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet och på baksidan hittar du dubbla bakre kameror.
Dubbla kameralinser var inte lika vanligt förekommande när den här mobiltelefonen lanserades i November 2016 men har nu blivit betydligt vanligare.
Denna smartphone har även USB Typ C port.


Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum med 1440×2560 pixlar så pixeltätheten landar därmed på hela 534 ppi vilket ger en otroligt skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Mate 9 Pro har stereo högtalare och
ljudet är väldigt bra och högt.
Det är naturligtvis bra med ett bra ljud när du tänker titta på streamad film, spela mobil spel eller lyssna på musik. Displayen är dessutom tillräckligt stor för att ge en fantastisk multimedia upplevelse vilket mobiler med mindre displayer inte passar lika bra för.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar medans de båda bakre kameralinserna är på 20 Megapixlar och 12 Megapixlar med optisk bildstabilisator, laser autofokus och dubbel LED blixt. Kameran på 20 Megapixlar är en färglins och den andra är en svartvit lins.
När du tar färgbilder använder Huawei Mate 9 Pro båda kameralinserna för att ge skarpare bilder. De svartvita bilderna blir kontrastrika och skarpa, du får helt enkelt fantastiskt fina bilder med kamerorna från Leica.
Processorn är en åttakärnig HiSilicon Kirin 960 processor på 2,4 GHz och den medför att Huawei Mate 9 Pro är ett riktigt kraftmonster som klarar av det mesta utan problem men det bör vara väntat eftersom detta är en dyr flaggskepps mobil. Man får helt enkelt det man betalar för.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och det är förstås tillräckligt för de allra flesta konsumenter men telefonen saknar plats för MicroSd kort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Det existerar en dyrare modell med ett RAM minne på 6 GB samt ett internminne på 128 GB.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en fördel.
Operstivsystemet är Android 7.0 Nougat som inte längre är den allra senaste uppdateringen men Huawei kommer inom kort att släppa uppgraderingen till Android 8.0 Oreo.
Huawei har ett hårt anpassat skinn som kallas för EMUI och de har nått version 5.0.
Om du föredrar ett rent Android är inte en mobiltelefon från Huawei ett alternativ.
Huawei Mate 9 Pro har en prislapp runt 6500 kr och billigast är den hos Proshop där den ligger på 5990 kr.
Om du bestämmer dig för att skaffa en Huawei Mate 9 Pro får du en väldesignad smartphone med topp prestanda och funktioner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar