Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 14 februari 2018

Samsung Galaxy A8 (2018)


Samsung Galaxy A8 är en budgetmobil i övre mellansegmentet som har en stor display som dominerar hela fronten av mobilen.
Om man ser mobiltelefonen framifrån på håll kan den lätt misstas för en Samsung Galaxy S8. Detta gäller endast fronten eftersom baksidan har en annan design. Fingeravtryckläsaren har bland annat bytt position så att den hamnar under kameralinsen istället för att sitta placerad precis bredvid kameralinsen. Man har flyttat fingeravtryckläsaren för att oavsiktligt kladda ned kameralinsen med fingret när man vill låsa upp mobiltelefonen. Den nya placeringen avhjälper inte helt detta problem eftersom linsen ligger strax under kameran.
Samsung Galaxy A8 är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas likt många andra mobiltelefoner numera.


Bilden här ovanför visar tydligt hur snarlik design Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy A8 har. Den billigare telefonen har något tjockare kanter och displayens långsidor är inte böjda.
A8 har en fingeravtryckläsare, USB Typ C port samt är IP68 Certifierad vilket innebär att den kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Displayen är en AMOLED display på 5,6 tum med 1080×2220 pixlar. Detta är en väldigt bra display men färgåtergivningen är inte fullt lika fantastiskt bra som hos Samsung Galaxy S8.
Samsung Galaxy A8 har en egentillverkad åttakärnig Exynos 7885 processor som ligger en bit under Snapdragon 835 när det gäller kraff och snabbhet men som ändå är relativt kraftfull.
De främre kamerorna är på 16 Megapixlar och 8 Megapixlar medans den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Kamerorna är av bra kvalitet och ger oftast bra bilder men den är inte den bästa när det gäller att ta bilder i mörkare miljöer.
RAM minne ligger på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer att beställa. Denna smartphone har även plats för ett minneskort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra att ha möjligheten att utöka minneskapaciteten på ett enkelt och billigt sätt.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Med Samsung Galaxy A8 får du en smartphone med en design som påminner om dyrare mobiltelefoner och med vissa funktioner den har ärvt från tidigare års toppmodeller men samtidigt får du inte riktigt samma prestanda som dessa toppmodeller. Du får visserligen mobilen till ett billigare pris men det betyder naturligtvis inte att den är särskilt billig. Prislappen landar på runt 4700 kr och det är ungefär där mobiltelefoner i övre mellansegmentet brukar hamna prismässigt.
Om du letar lite kan du faktiskt hitta smartphones med flaggskepps specifikationer i samma prisklass men alternativen är få.
Man kan nämna OnePlus 5T som kostar 4990 kr och Honor 9 som har en prislapp runt 3700 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar