Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 15 februari 2018

Samsung Galaxy J serien.


Samsungs J-serie av mobiltelefoner har till skillnad mot deras A-serie ingen påkostad design och kan knappast misstas för att vara en modern flaggskepps mobil.
Dessa mobiler är tänkta att vara ett billigt alternativ som ändå erbjuder fullt tillräckligt med specifikationer för att fungera i vardagen.
De är inte konstruerade av mer premium material som metall och glas utan består helt av plast, de har en standard design som inte sticker ut.
Allt fokus ligger på att vara en praktisk, enkel basenhet som kan köpas till en låg kostnad.


Varje år sedan 2014 har det släppts flera nya modeller i serien och det finns några skillnader mellan modellerna i J-serien med avseende på display storlek och specifikationer. Precis som hos Samsung Galaxy A-serien återanvänds telefonens namn varje år men i J-serien släpps vissa modeller inte varje år.
Att mobiltelefonerna heter likadant blir lätt ganska förvirrande och det kan leda till felköp. Både när man beställer sin telefon och när man beställer ett mobilfodral till sin nya smartphone. Det är mycket viktigt att hålla reda på tillverkningsåret för att undvika problem.
Om man tittar på till exempel Samsung Galaxy J3 (2017) har den en display på 5 tum med 720×1280 pixlar, har ett RAM minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Den har en fyrkärnig Exynos 7570 Quad processor på 1,4 GHz.
Samma år släpptes Samsung Galaxy J5 (2017) med en display på 5,2 tum med 720×1280 pixlar. RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 eller 32 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Denna budgetmobil drivs av en åttakärnig Exynos 7870 Octa processor på 1,6 GHz.
Samsung Galaxy J7 (2017) har en display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar. RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 16 GB, telefonen har en  åttakärnig Exynos 7870 Octa processor på 1,6 GHz under chassit så den har samma processor som J5.
Som nu märker tydligt med dessa exempel ökar displayens storlek och telefonens prestanda blir något bättre i och med att mobiltelefonens namn får en högre siffra. Av de tre nämnda exemplen har Samsung Galaxy J7 bäst prestanda på några punkter.
Mobiltelefoner i den här familjen av lurar passar dig som inte använder din smartphone till allt möjligt utan mest brukar ringa samtal och kanske surfa lite lätt någon gång ibland. Du får absolut inte någon flaggskepps prestanda, inte ens i närheten. Däremot får du en mobiltelefon som klarar av lättare användning utan problem och som har ett överkomligt pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar