Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 28 februari 2018

Samsung Galaxy S9


Samsung Galaxy S9 har presenterats på Mobile World Congress i Barcelona och rent designmässigt är den endast en mindre uppdatering. Föregångaren Samsung Galaxy S8 såg en betydligt större förändring när det gäller designen. Chassit består fortfarande av en kombination av metall, plast och glas. Den har en ram av metall som sitter runt kanterna, fronten domineras av en display och baksidan består av plast täckt av ett lager glas.
Fingeravtryckläsaren har i år fått en bättre placering. Denna gång under kameralinsen istället för precis på sidan av densamma.
Mobiltelefonen har en IP68 Certifiering som innebär att den kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är en fördel.Samsung Galaxy S9 har en AMOLED display på 5,8 tum med 1440×2960 pixlar. Displayen har bildförhållandet 18:5:9 med en pixeltäthet på 570 ppi.
En otroligt skarp och bra skärm med andra och färgerna är klara och fina.
Processorn är en Snapdragon 845 eller en Exynos 9810 processor beroende på vilken marknad telefonen ska säljas på.
RAM minnet är på 4 GB samt har ett inbyggt minne på 64, 128 eller 256 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Det finns alltså gott om plats i denna smartphone, ingen risk att få ont om plats.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar med autofokus och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Samsung har alltid en väldigt bra kvalitet på sina kameralinser i deras dyrare modeller och detta är inget undantag.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är en stor fördel.
Den här mobiltelefonen har stereohögtalare med Dolby Atmos och de är optimerade av AKG. Ljudet är fantastiskt och den har ett betydligt högre ljud än föregångaren.
Samsung Galaxy S9 som är en toppmodell från Samsung kommer att säljas i otroligt många exemplar. Samsung är trots allt världens största tillverkare av mobiltelefoner och sannolikt kommer de att förbli det i i många år framåt. Detta betyder däremot inte att de tillverkar världens bästa mobiltelefoner eftersom det finns många andra tillverkare som har minst lika bra produkter.
Om du vill ha en smartphone från Samsung men till en billigare kostnad kan du istället välja Samsung Galaxy S8 som nu när Samsung Galaxy S9 släpps till försäljning kommer att gå ner i pris.
En Samsung Galaxy S9 kostar runt 8900 kr så den är inte direkt billig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar