Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 12 februari 2018

Sony Xperia XA2 Ultra


Sony Xperia XA2 Ultra är en rejält stor budgetmobil i övre mellansegmentet som har en bakre fingeravtryckläsare och en USB Typ C port.
Kanterna runt telefonen är av metall men baksidan är av plast. Mobiltelefonen har den vanliga rektangulära Sony designen men långsidornas kanter är avrundade medans toppens och bottens kanter är plana.
Sony Xperia XA2 Ultra är en uppgradering av den vanliga Sony Xperia XA2. Den har bland annat mer RAM minne, fler kameralinser och en större display.
XA2 Ultra har sitt fokus helt på en stor display som är där för att ge en fantastisk multimedia upplevelse till ett överkomligt pris.

Sony Xperia XA2 Ultra har en LCD display på 6 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 367 ppi. Detta innebär att mobiltelefonen har en HD display och inte en QHD display som visserligen hade varit bättre men då hade också priset gått upp rejält.
Displayens storlek medför att telefonen blir rejält stor och otymplig. Du kommer tydligt känna att mobiltelefonen ligger i fickan och det är avskräckande för en del konsumenter, främst då de som föredrar att använda sin smartphone med en hand vilket knappast går med den här typen av mobiltelefoner.
Den här mobiltelefonen är tänkt att vara ett billigare alternativ och då blir tillverkaren alltid tvungen att kompromissa för att inte överstiga det pris som tillverkaren har haft som mål att nå.
Denna smartphone har en åttakärnig Snapdragon 630 processor under skalet samt ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av mobilen du väljer att beställa.
Det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till GB men på minneskort går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet vilket är viktigt att känna till innan man beställer sin nya smartphone.
Batteriet är på 3580 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
De främre kameralinserna, för Sony Xperia XA2 Ultra har två stycken är på 16 och 8 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt en av dessa två kameror har vidvinkel lins. Vidvinkel linsen ger bättre gruppbilder eftersom fler får plats i bild och när du vill ta en selfie kan du få in mer av bakgrunden i bilden. Perfekt att ha när du till exempel är på semestern.
Den ensamma bakre kameran är på 23 Megapixlar och har autofokus.
Operstivsystemet som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo som är den allra senaste uppdateringen av systemet och det är förstås alltid en fördel att ha en så färsk version som möjligt. Tillverkaren Sony har med tiden blivit otroligt bra på att släppa telefoner med den senaste versionen av systemet och de är faktiskt bättre på det än än konkurrenten Samsung. Sony är helt enkelt en av de bästa på den fronten.
Sony Xperia XA2 Ultra har en prislapp runt 3990 kr men den är svårare att finna än vanliga Sony Xperia XA2 som säljs i fler butiker.
Sony Xperia XA2 Ultra är dock en bättre smartphone än standard modellen på många sätt.
Den här mobiltelefonen är väldigt intressant åtminstone enligt min åsikt eftersom den har funktioner och specifikationer som passar mig. Jag tittar ofta på streamad film och YouTube videos, använder min smartphone for att spela mobil spel och använder min mobil mycket under dagarna.
Ett alternativ till Sony Xperia XA2 Ultra är den mer kompakta OnePlus 5T som visserligen kostar 1000 kr mer men också erbjuder topp prestanda vilket denna smartphone inte riktigt gör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar