Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 27 februari 2018

Sony Xperia XZ2


I och med presentationen av Sony Xperia XZ2 har tillverkaren Sony äntligen ändrat designen på sina mobiltelefoner. De har ju mer eller mindre återanvänt en rektangulär och kantig design i flera år nu. Jag tycker om Sonys design men det blir lite tråkigt när alla modeller har en liknande konstruktion och alla smartphones är otroligt lika.
Sony Xperia XZ2 är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas. Den har en ram av metall och baksidan består av plast som har täckts av ett lager glas. Fronten domineras av en displayen som når långt ut på kanterna och alltså har bildförhållandet 18:9. Kanterna, hörnen och baksidan är avrundade på ett fint sätt. På baksidan sitter en kameralins och en fingeravtryckläsare som sitter väldigt långt ner på telefonen, nästan i mitten av bakstycket, detta innebär att den inte har en ultimat placering. Den ligger inte där långfingret vilar naturligt utan du behöver ändra handens position när du tänker låsa upp mobiltelefonen.
Mobilen är IP68 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Eftersom detta är en toppmodell har den naturligtvis en USB Typ C port.


Sony Xperia XZ2 har en LCD display på 5,7 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi. Den är skarp, färgstark och har stöd för HDR.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
En åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz sitter under chassit och Ram minnet är på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 400 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har EIS. Baksidans huvudkamera har en 19 Megapixlar lins med EIS, laser autofokus och LED blixt.
Som vanligt när det gäller Sonys lite dyrare mobiltelefoner håller kameralinserna en hög kvalitet och kan vid rätt förhållanden ge fantastiska bilder och videos.
Telefonen har snabbladdning via Quick Charge 3.0 och trådlös laddning. Batteriet är på 3180 mAh och är inbyggt.
I luren finns ett dynamiskt vibrations system som gör att telefonen vibrerar när du spelar mobil spel, tittar på film eller lyssnar på musik. Detta förhöjer spelupplevelsen på ett bra sätt.
Sony Xperia XZ2 har 24 bitars stereo högtalare på 192kHz som pumpar ut högt och klart ljud som imponerar.
Xperia XZ2 ser ut som och känns som den modernaste mobilen från Sony på mycket lång tid och det rör sig om en väldigt intressant smartphone. Jag har fått intrycket att 2018 ska bli ett starkt år för Sony som mobiltelefon tillverkare då de redan har lanserat väldigt bra mobiltelefoner som till exempel Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra och Xperia L2.
Sony Xperia XZ2 är däremot flaggskepps mobilen i denna samling av mobiltelefoner.
Sony Xperia XZ2 kommer att gå att köpa i Europa första veckan i April.
Vilken prissättning den kommer att få är ännu okänt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar