Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 7 februari 2018

Xiaomi Mi 6


Xiaomi Mi 6 är en flaggskepps mobil från Xiaomi som har en mer premium design och topp prestanda men till ett något lägre pris än många konkurrenters motsvarande produkter. Den är konstruerad av mer påkostade material som glas och metall. Xiaomi Mi 6 har en ram av rostfritt stål istället för aluminum och baksidan består av plast täckt av ett lager glas. I fronten under displayen sitter en fingeravtryckläsare och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port.
Med  Xiaomi Mi 6 får du en toppmodell med ett mer överkomligt pris och det är förstås alltid bra men tyvärr säljs inte denna smartphone officiellt här i Sverige så du blir tvungen att beställa en från utländska nätbutiker och det ger ett högre slut pris.
Det pris du ser i butiken blir alltså inte det du faktiskt betalar så det blir ofta inte fullt så mycket billigare som det först verkar och det är viktigt att känna till innan man beställer sin nya smartphone från utlandet.Skärmen är en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir 428 ppi.
Displayen ser bra ut med blotta ögat även om den inte är riktigt lika skarp som displayer som sitter i mer kända tillverkares flaggskepps mobiler. En HD display bör dock duga för de allra flesta användare.
Mi 6 har dubbla kameralinser på baksidan, vilket är en het trend hos mobiltillverkare nu för tiden. Du kan välja att ställa in så att
personen som ska vara central i bilden är i fokus medans bakgrunden blir suddig. Naturligtvis är det även möjligt att ta vanliga bilder med de bakre kamerorna och dessa blir oftast bra.
Telefonens kameralinser är båda två på 12 Megapixlar och har autofokus, dubbla LED blixtar samt optisk zoom. De har också optisk bildstabilisator så att dina bilder blir skarpa även om du är lite skakig på handen. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten du får från början går inte att utöka.
Det finns en dyrare modell med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 eller hela 128 GB.
Denna smartphone har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,5 GHz och detta är en relativt färsk processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler.
Det innbyggda batteriet är på 3350 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och storleken på batteriet och funktionen snabbladdning är fördelaktigt för både batteritiden och hur fort man kan fylla på batteriet när det väl är tomt.
Telefonen är inte vattentålig men den tål lättare stänk så du kan använda din mobiltelefon ute i lättare regn.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat men med Xiaomis egna skinn MIUI 8.0.
Xiaomi Mi 6 har ett pris runt 3700 kr och det är förstås ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna.
När man köper en importerad smartphone får man något mer unikt som sticker ut i mängden av mobiltelefoner och som ofta leder till intresse från din omgivning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar