Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 5 februari 2018

Xiaomi Mi Mix 2


Med sin Xiaomi Mi Mix från 2016 startade kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi trenden med mobiltelefoner med displayer som täcker större delen av fronten, det vill säga displayer med bildförhållandet 18:9.
Xiaomi Mi Mix 2 är uppföljaren som naturligtvis har fått en hel del förbättringar.
Runt kanterna sitter en ram av metall och baksidan består av ett fint keramiskt material som glänser i ljuset. Xiaomi Mi Mix 2 är mindre än föregångaren och har avrundade hörn och kanter medans Xiaomi Mi Mix hade en mer rektangulär design. Uppföljaren är med andra ord lättare att hålla i handen när man använder den.
Problem denna baksida hittar du en fingeravtryckläsare samt den bakre kameralinsen.
Över åttio procent av telefonens framsida tas upp av displayen som går ända upp till mobiltelefonens topp och långsidor.
Den främre kameralinsen i det nedre hörnet i mobilens nederdel för att kunna minska kanten i toppen av mobiltelefonen. Detta innebär att du när du tänker ta en selfie först behöver vända denna smartphone upp och ner för i annat fall blir det en bild i en underlig vinkel.


Xiaomi Mi Mix 2 har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixels per inch).
Skärmen är skarp, ljus, färgstark och har utmärkt betraktningsvinkel.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,4 GHz samt ett Ram minne på 6 GB. Det inbinnbyg minnet är på 64, 128 eller 256 GB.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Resultatet av alla topp komponenter är en smartphone som lätt klarar av det mesta utan problem. Att växla mellan olika applikationer går smidigt och att spela tekniskt avancerade spel går fantastiskt bra.
Xiaomi Mi Mix 2 är ett riktigt kraftmonster till mobiltelefon.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokusa optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Vid bra förhållanden kan kamerorna ta otroligt fina bilder men like många andra mobilkameror har de det kämpigt i mörkare miljöer.
Batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det är förstås en bra batteristorlek och snabbladdning är naturligtvis alltid en fördel att ha.
Denna smartphone är en flaggskepps mobil och därmed har den förstås en USB Typ C port i underkanten.
Xiaomi Mi Mix 2 är en av de allra bästa mobiltelefonerna på marknaden och som sådan har den mycket att erbjuda konsumenten.
Det billigaste priset på Xiaomi Mi Mix 2 hamnar på 5200 kr och det gäller varianten med ett inbyggt minne på 64 GB.
Om du beställer en Xiaomi Mi Mix 2 får du en lyxig unibody mobil med topp prestanda och en unik design.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar