Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 8 februari 2018

Xiaomi Redmi Note 4


Xiaomi Redmi Note 4 är konstruerad av metall och har avrundade hörn och kanter.
På baksidan sitter en ensam kameralins och en fingeravtryckläsare.
Mobiltelefonen har inte någon design som sticker ut i mängden av mobiltelefoner utan den har en vanlig typ av design men den har en fantastisk byggkvalitet.
Displayen har en 2.5D glas design som förhöjer intrycket av telefonen och samtidigt gör att mobiltelefonen känns skön i handen. Skärpan är fullt tillräcklig och betraktningsvinkeln och färgåtergivningen är utmärkt.
Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir 401 ppi (pixels per inch).
I denna smartphones underkant sitter en microUSB port istället för den mer moderna USB Typ C porten.


Redmi Note 4 har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz under chassit och
processorn hanterar vardagligt användande på ett bra sätt men den får kämpa när man spelar mer tekniskt krävande spel. Att surfa på nätet och spela något enklare spel går utmärkt.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB men det finns en dyrare version med ett RAM minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Kamerorna ger faktiskt bättre bilder jämfört med många andra alternativ i samma prisklass. De klarar till och med av något mörkare miljöer ibland.
Batteriet är på 4100 mAh och eftersom mobiltelefonen är en unibody konstruktion är det inbyggt under chassit vilket är en sorts konstruktion som de flesta av dagens mobiltelefoner har.
Xiaomi Redmi Note 4 har ett pris runt 1500 kr och går att beställa från utländska nätbutiker. Xiaomi säljer inte sina produkter i Sverige men de går förstås att importera men då får du räkna med att betala lite mer än det pris butiken tar för telefonerna. Den svenska staten ska ju också ha betalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar