Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 4 februari 2018

XiaomiXiaomi är en mobiltillverkare som praktiskt taget är helt okänd utanför Asien men är trots detta den femte största tillverkaren i världen. Företaget grundades 2010, det vill säga nästan åtta år sedan och på den korta tiden har de alltså nått väldigt långt.
Det är oerhört imponerande att det förhåller sig på det sättet och Xiaomi skulle lätt kunna hota både Apples och Samsungs dominans på den globala marknaden redan inom ett par år. Det är faktiskt så att de redan i år ska börja sin satsning på att marknadsföra och sälja sina smartphones i Europa.
Att så få människor ens har hört talas om eller känner till en så pass stor producent av mobiltelefoner säger mycket om hur lite folk är medvetna om när det gäller de allternativ som finns där ute. Det existera betydligt fler tillverkare än bara Samsung och Apple.


Tillverkaren är känd för att leverera högkvalitativ design, bra prestanda och användbara funktioner till ett billigare pris utan att göra stora kompromisser.
Företaget ligger i Kina och är en stor elektronik tillverkare som likt Sony, LG, Samsung och Apple även tillverkar annat än endast mobiltelefoner.
De tillverkar bland annat också bärbara datorer, hörlurar, externa batterier, TV apparater, smartklockor och surfplattor och deras produkter håller ofta ett lägre pris än hos konkurrenternas motsvarande produkter men utan att tumma på kvaliteten.
Xiaomis egna utbud av mobiltelefoner är brett med allt från toppmodeller till lågbudget alternativ.
Företaget är för närvarande värderat till 100 miljarder dollar och har förra året sålt 92 miljoner mobiltelefoner. Väldigt imponerande siffror.
Jag kommer den närmaste framtiden att informera om en del av Xiaomis smartphones eftersom jag själv tycker att de är intressanta mobiltelefoner som ger mycket för pengarna.
För mig är det alltid mer spännande och intressant att äga en smartphone som är unik och som inte så många i min omgivning äger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar